Topik Freudian: Sadar Prasadar pingsan - Ego Id Superego

 Topik Freudian: Sadar Prasadar pingsan - Ego Id Superego

Arthur Williams

Kalayan topos Freudian urang asup kana wilayah psikis anu diformalkeun sareng dilebetkeun ku Freud dina topos kahiji sareng kadua, wilayah dihartikeun salaku topos atanapi tempat-tempat dimana hubungan antara aspék antitétis sapertos kasadaran sareng kasadaran. pingsan, antara impulses nu nuturkeun prinsip pelesir jeung represi na.

Gunung es Freud

Topik Freudian ngarujuk kana tempat psikis ku Freud téori dina Interprétasi impian dina widang pangalaman psikoanalisisna sareng tiasa dianggap. yayasan tina konsép multiplicity psikis.

Topik Freudian nyarankeun nurun tina division psikis, nyaeta, béda dina ekspresi realitas internal individu, realitas nu reflected dina impian sahingga diwanohkeun ku Freud:

"The hébat Fechner, dina "Psikofisika" na, negeskeun, sanggeus sababaraha pertimbangan dina ngimpi, hipotésis na numutkeun nu pamandangan ngimpi béda ti nu wawakil wawakil lalulintas lalulintas. Nurutkeun manéhna, euweuh hipotesa séjén ngamungkinkeun urang pikeun ngarti ciri nu tangtu ngimpi. Gagasan anu ditawarkeun ka kami nyaéta ngeunaan lokal psikis . (The Interprétasi ngimpi  p. 466)

Istilah Topik mangrupa éksprési nu dipaké dina widang filosofis jeung nuduhkeun arguing dina titik-titik Garzanti Ka 1999

  • Upami anjeun hoyong nasihat pribadi kuring, aksés Rubrica dei Sogno
  • Ngalanggan gratis ka NEWSLETTER of the Guide 1400 séjén jalma-jalma parantos parantos ngalanggan AYEUNA

Sateuacan ninggalkeun kami

Pamaca anu dihormat, kuring parantos nyobian ngajantenkeun subjekna saderhana sareng kaharti sareng kuring ngarepkeun éta narik minat anjeun sareng ngadorong anjeun pikeun neuleuman salajengna. Hatur nuhun upami anjeun tiasa ngabales komitmen kuring kalayan kahadean leutik:

SHARE ARTIKEL sareng nempatkeun LIKE anjeun

pintonan béda atawa on theses ngabuktikeun; asalna tina istilah Latin " topos" nyaeta, tempat, spasi, hal circumscribed, sakumaha spheres psikis téori Freud kalawan jejer kahiji jeung kadua anu circumscribed.

The topos munggaran

Topik Freudian munggaran diwakilan ku Freud dina Interprétasi impian sanajan éta mekar tina konsép saméméhna anu diungkabkeun dina " Modél psikologi " taun 1895 sareng dina sababaraha surat ku Fliess (1 Januari 1896  jeung 6 Désémber 1896)

Tempo_ogé: Ngimpi ngeunaan mutiara Harti jeung symbolism tina mutiara dina impian

Kieu kumaha Freud nampilkeun konsép “ psychic locality “:

“Hayu urang kituna bayangkeun aparat psikis salaku instrumen komposit, anu bagian komponén urang bakal ngaranan instansi atawa, pikeun kajelasan gede, sistem.

Urang bakal ngabayangkeun engké yén sistem ieu boga orientasi spasial konstan saling, kasarna kawas rupa-rupa. sistem lénsa teleskop, nyaéta hiji-hiji." (The Interpretation of dreams p. 466)

Kalayan topik kahiji, Freud ngaidentipikasi variasi prosés psikis dina arah nu mana ti teu bisa diaksés nepi ka bisa diaksés nepi ka eling, prosés nu: Sadar Prasadar sadar.

Topik Freudian Nu Teu Sadar

Topik Freudian munggaran nyaéta sistem dimana dorongan jeung naluri bertindak nu teu dipikaharti ku nurani jeung nu aksés ka sistem sadar ditolak.

Pulsa enaluri anu tetep aktip sareng anu nyobian ngaksés kasadaran sareng dihalangan ku aspék represi, atanapi kakuatan sabalikna anu asalna tina sénsor. Ku kituna, eusi pingsan ngan bisa nganyatakeun diri dina impian atawa ngaliwatan gejala fisik jeung lapsus.

Freud nyerat dina hal ieu:

" Inti pingsan diwangun. tina perwakilan drive anu aspire pikeun ngabongkar momotanana investasi maranéhanana, ku kituna tina dorongan kahayang… Dina sistem ieu teu aya panolakan, atawa ragu, atawa tingkat kapastian béda.

Sadaya ieu diwanohkeun ngan ku karya sénsor… . Prosés pingsan jadi diaksés ku pangaweruh urang ngan dina kaayaan ngimpi na neurosis ... Dina na sorangan, prosés pingsan anu unknowable "(Metapsychology, p. 70-71 )

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngabandingkeun ciri. tina pingsan tina topik kahiji nepi ka id tina topik kadua.

Topik Freudian  Prasadar

Prasadar hartina kaayaan teu sadar, tapi bisa gampang diinget ku kasadaran.

Prasadaran dipisahkeun tina pingsan ku sénsor anu nyobian nyegah eusi pingsan tina aksés kana prasadar sareng dipisahkeun tina sadar ku jinis sénsor selektif anu sanés, anu tugasna ngan ukur ngaluarkeun eusi anu henteu ngaganggu pikeun nurani. kenangan budak leutik milik preconscious enu bisa muncul.

Ieu definisi Freud:

” Urang nangtukeun Prasadar salaku panungtungan tina sistem diselapkeun dina extremity motor keur nunjukkeun yén pikagumbiraeun lumangsung di dinya. bisa ngahontal eling tanpa impediment salajengna lamun kaayaan nu tangtu dititénan, kayaning tingkat nu tangtu inténsitas, sebaran tangtu fungsi nu urang ngartikeun salaku perhatian, jeung saterusna. Éta sakaligus sistem anu nahan konci pikeun motilitas sukarela." (The Interprétasi ngimpi p. 470)

Preconscious dina kanyataanana numbu teu ukur kenangan tapi ogé fungsi otomatis nu terpadu salaku pangaweruh jeung nu tetep sadia, tapi teu sadar. Salaku conto, gerakan anu dipikabutuh pikeun naék sapédah, nyetir mobil atanapi ski dihubungkeun sareng preconscious. Gerakan-gerakan anu dilakukeun tanpa mikir, sabab geus diajar  sarta tetep aya dina mémori internal submerged nu persis preconscious.

Topik Freudian Nu Sadar

Nu sadar, salaku istilah sorangan. nunjukkeun , numbu ka kasadaran  realitas. Ieu mangrupikeun fungsi anu diaksés ku unggal manusa pikeun kanyataan hiji-hijina anu hirup sareng gaduh kasadaran diri. Freud nempatkeun éta dina hubungan jeung conto kritis:

"Contoh kritis aya dina hubungan deukeut jeung eling ti éta.janten conto anu dikritik… Éta nangtung salaku layar antara éta sareng nurani. Kami ogé mendakan sababaraha dukungan anu ngamungkinkeun urang pikeun ngaidentipikasi conto kritis kalayan prinsip anu ngarahkeun kahirupan hudang urang sareng mutuskeun tindakan sukarela sadar urang. (The Interprétation of dreams p. 470)

Topologi kadua

Topologi Freudian kadua diwangun ku division psikis kana ego, superego jeung id sarta diformalkeun dina 1923 sanggeus publikasi risalah. " Ego sareng Es " sareng nuturkeun konsép saméméhna tina tilu tingkat psikis sadar, teu sadar, sareng prasadar anu béda-béda kusabab lokalitas psikis tina topik anu munggaran nyandak definisi sareng konsistensi anu langkung ageung, sapertos lamun éta aspék otonom dina kapribadian.

Topik Freudian The Es

Dina Es urang manggihan faktor turunan, naluri, tayangan, kabutuhan, drive nu underlie ka prinsip pelesir jeung nu manggihan hiji outlet ngaliwatan saharita re-enactments objék libidinal (impian, lamunan daytime, reveries).

Istilah Es dicokot nepi ku G. Groddeck sarta expresses gagasan dimekarkeun ku anjeunna, nurutkeun to cui:

"Naon nu disebut ego urang behaves dina kahirupan dina cara dasarna pasif sarta kami ngalaman ku kakuatan kanyahoan tur teu bisa kakadalian... Man ngalaman ku id". (Kitab Ex hal. 14-15)

Dina sistem kahijiTopik Freudian, id nu coincides jeung pingsan, tapi dina ego jeung id ” Freud nunjuk kaluar yén loba mékanisme pertahanan ego teu sadar, akibatna 'Es béda ti eta ku nangtukeun sorangan. salaku:

“embung badag tina libido jeung, leuwih umum, énergi drive… bakal” (Ego jeung id kaca 258).

Reaksi saharita sarta refleksnya otomatis milik id. Ieu mangrupakeun kutub énergi fisik jeung psikis sabagean turunan, sabagian kaala jeung di tegangan dinamis konstan (atawa konflik) jeung ego jeung superego.

"Urang  nyadar yén urang teu boga hak pikeun nelepon wewengkon psikis sistem pingsan I, sabab karakter keur pingsan teu ekslusif. ka dinya.

Oke, teras urang moal deui nganggo istilah pingsan dina harti sistematis, tapi urang bakal masihan naon anu ku urang geus ditunjuk nepi ka ayeuna, ngaran hadé nu teu nginjeumkeun sorangan leuwih kana salah harti. Ngadaptasi kana pamakéan linguistik Nietzsche sarta nuturkeun saran ti Georg Groddeck, urang lajeng bakal nelepon deui "Es". propinsi psikis ieu extraneousness -na pikeun ego. Superego I jeung Id jadi tilu alam,wewengkon, propinsi, kana nu urang ngarecah aparat psikis jalma." (Introduction to psychoanalysis p. 184)

Ku kituna ES bisa nimbang-nimbang wadah impuls insting dipandu ku prinsip pelesir nu teu sadar dina. sakitu legana, tapi teu sagemblengna. Pikirkeun, contona, naluri lapar sareng haus anu sadar, sedengkeun dorongan seksual henteu salawasna kitu.

Topik Freudian Superego

Superego dianggap fungsi tina ego anu manifests. sorangan utamana kalawan peran censoring sarta kritis sarta dina observasi permanén tina aspék ego ti mana eta béda. Sabagéan ageung pingsan, éta kapanggih salaku pihak dina konflik psikis anu patali jeung larangan, henteu minuhan kahayang jeung kasadaran simultaneous tina kahayang ieu.

Bisa coincide jeung sénsor ngimpi sarta dihartikeun ku sarua Freud mangrupa " Idéal tina Ego ".

Saleresna Super-Ego ngandung dina sorangan duanana hiji aspék murni alatan sénsor jeung larangan, sarta hiji aspék model atawa idéal tur eta bisa coincide jeung nurun nurani moral.

Kabentukna Super-ego lumangsung salaku fase ahir kompléks Oedipus nalika duanana lalaki jeung bikang, dina cara béda, introject larangan kolotna jeung rasa kasalahan tina proyeksi on aranjeunna, sublimating aranjeunna dina "identifikasi" kalawaninohong kolot.

Ieu engké dieuyeuban ku pangaruh sosial jeung atikan lingkungan asalna, jadi Super-ego ieu terstruktur beuki loba sarta:

"... teu diwangun. nurutkeun model kolotna, tapi dina éta Super-ego maranéhanana, ieu ngeusi eusi sarua, jadi wahana tradisi, sadaya judgments nilai imperishable nu dikirimkeun ti generasi ka generasi ku cara ieu (Bubuka ka psikoanalisis). kaca 179).

Topik Freudian Ego

Ego nyaéta struktur jiwa anu nempatkeun dirina dina fungsi hubungan (jeung gumantungna) jeung dorongan Id, jeung requests tina superego jeung konfrontasi jeung kanyataan. Éta muncul salaku fungsi perantara, salaku " panyangga " antara aspék kontradiktif anu aya dina individu, dina tegangan dinamis anu kantos-hadir antara naon anu didefinisikeun ku Freud sorangan:

"… ti dunya ti libido, id jeung rigor of superego (The ego and the id p. 517).

Ego mangrupa tumbu antara prosés psikis béda anu lumangsung dina individu jeung underlie. kana prinsip realitas kaayaan prinsip pelesir, kahayang jeung ngawadahan na nalika objék libidinal teu sadia pikeun investasi aranjeunna.

Kami ngaidentipikasi Ego salaku bagian tina sénsor ngimpi dina fungsi pertahanan numbu ka kahayang sare jeung kabutuhan nusare terus. Mékanisme pertahanan anu disababkeun ku ego dipicu salaku konsekuensi tina naon anu disebut Freud " sinyal kahariwang ", réaksi kana impuls anu ngancam tina id sareng kanyataan:

Tempo_ogé: Cai dina impian Ngimpi ngeunaan cai Harti

"The The The ego behaves kawas dokter dina perlakuan analitik dina éta, nyokot kana akun dunya nyata, eta nawarkeun sorangan ka id salaku objek libidinal sarta boga tujuan pikeun ngarobah libido tina id ka arah sorangan. Henteu ngan ukur pembantu id, éta ogé hamba anu hina id anu nyuhunkeun kanyaah ka hamba tuanna anu ditindas ku dua tuan, anu masihan paréntah anu bertentangan: di hiji sisi Super-ego anu nyensor, di sisi anu sanés id nu dipikahoyong.

Marzia Mazzavillani Hak Cipta © Reproduksi téks dilarang

…………………………………………………… ………………………..

Daftar Pustaka:

  • S. Freud Interprétasi ngimpi Gulliver 1996
  • S. Freud Proyék Psikologi dina Opere Bollati Boringhieri To vol. II
  • St. Freud Bubuka pikeun psikoanalisis dina Opere Bollati Boringhieri To vol. XI
  • St. Freud Metapsychology dina Opere Bollati Boringhieri To vol. VIII
  • St. Freud The I and the Id in Works Bollati Boringhieri To vol. IX
  • G. Groddek Buku Ex Adelphi 1966
  • Laplanche sareng Pontalis Énsiklopédi Psikoanalisis Laterza 2005
  • U. Psikologi Galiberti

Arthur Williams

Jeremy Cruz mangrupa panulis ngalaman, analis ngimpi, sarta timer memproklamirkan ngimpi enthusiast. Kalayan gairah anu jero pikeun ngajalajah dunya impian anu misterius, Jeremy parantos ngadedikasikeun karirna pikeun ngabongkar hartos anu rumit sareng simbolisme anu disumputkeun dina pikiran urang sare. Dilahirkeun sareng digedékeun di kota alit, anjeunna ngembangkeun karesep awal sareng alam impian anu anéh sareng misterius, anu pamustunganana nyababkeun anjeunna ngudag gelar Sarjana Psikologi kalayan spesialisasi dina Analisis Impian.Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagali kana rupa-rupa téori sareng interpretasi impian, ngulik karya-karya psikolog anu kasohor sapertos Sigmund Freud sareng Carl Jung. Ngagabungkeun pangaweruh na dina psikologi jeung rasa panasaran leuleuy, anjeunna narékahan pikeun sasak gap antara elmu jeung spiritualitas, pamahaman impian salaku alat kuat pikeun manggihan diri jeung tumuwuhna pribadi.Blog Jeremy, Interprétasi sareng Harti Impian, dikurasi dina nami samaran Arthur Williams, mangrupikeun cara pikeun ngabagi kaahlian sareng wawasanna ka pamiarsa anu langkung lega. Ngaliwatan tulisan anu didamel sacara cermat, anjeunna nyayogikeun pamaca kalayan analisa komprehensif sareng katerangan ngeunaan simbol impian sareng archetypes anu béda-béda, tujuanana pikeun ngajelaskeun pesen subconscious anu disampaikeun ku impian urang.Ngaku yén impian tiasa janten gerbang pikeun ngartos kasieun, kahayang, sareng émosi anu teu kaungkab, Jeremy nyorongpamiarsa na nangkeup dunya euyeub tina ngalamun na ngajajah psyche sorangan ngaliwatan interpretasi ngimpi. Ku nawiskeun tip sareng téknik praktis, anjeunna nungtun jalma-jalma ngeunaan cara ngajaga jurnal impian, ningkatkeun panginget impian, sareng ngabongkar pesen anu disumputkeun di tukangeun perjalanan wengi-wengi.Jeremy Cruz, atawa rada, Arthur Williams, narékahan sangkan analisis ngimpi diaksés ka sadaya, emphasizing kakuatan transformative nu perenahna dina impian urang. Naha anjeun milarian pituduh, inspirasi, atanapi ngan saukur sakedapan kana alam enigmatic tina alam bawah sadar, tulisan Jeremy anu ngadorong pamikiran dina blog na pasti bakal ngantepkeun anjeun ngartos anu langkung jero ngeunaan impian anjeun sareng diri anjeun.