Impian sareng grimaces dina budaya populér

 Impian sareng grimaces dina budaya populér

Arthur Williams

Artikel anu pikaresepeun ku Federico Berti, antropolog Bolognese sareng sarjana mitos sareng tradisi, nyarioskeun ngeunaan asal-usul impian sareng nyengir dina budaya populér, ngémutan klise sareng preconceptions ngeunaan peran juru sareng ngagariskeun benang anu umum. yén , ti jaman baheula nepi ka kiwari, eupan kana minat taunan anu ngimpi jeung grimaces terus ngahudangkeun.

sogni jeung grimace dina budaya populér

Kuring utamana senang mun host di Guida Sogni,  Federico Berti antropolog  jeung juru dongéng, sarjana mitos jeung tradisi jeung artikelna ngeunaan hubungan antara impian jeung nyengir dina budaya populer .

Dina karya kuring jeung impian Kuring geus mindeng datang di sakuliah minat jeung atraksi pikeun impian jeung grimaces, pikeun numerologi, pikeun aspék magis jeung prediksi interpretasi.

Tempo_ogé: Ngimpi permata Harti permata dina impian

Kuring geus mindeng hayang balik deeper jeung nulis hal ngeunaan eta, tapi waktosna kaluar sareng, kedah milih pilihan, kuring tetep dina jalur simbolisme Jungian sareng dina pangalaman Dreamwork dilahirkeun tina psikologi humanistik 60s sareng dikembangkeun dina palatihan kuring salaku pembimbing Dialog Sora sareng hubungan sareng pemimpi sareng impian maranéhanana.

Ku kituna kuring nganuhunkeun pisan ka Federico Berti pikeun artikel ieu ngeunaan ngimpi jeung nyengir dina budaya populér, hiji topik intriguing nu explores substratum.panyebaran kaum humanis di lingkungan populér sarta dibawa ka jalan ku panyebar utama kabudayaan, para juru dongéng.

Dina wangun bulan, almanak, atawa minangka lampiran ka Planét Rejeki, nyaéta. utamana jawab difusi rongkah yén Smorfia tadi antara 1600 jeung kiwari. Sapertos sadaya tradisi, éta condong nganggap wujud anu béda-béda di unggal tempat, bahkan ti hiji juru ka anu sanés.

Tapi naon bédana ngeunaan psikoanalisis?

Seueur. bisa disebutkeun, tapi alesan spasi urang bakal difokuskeun kahiji jeung pangpentingna tina patarosan, inohong juru, anu teu dilatih ku komunitas dreamers, tapi diajar kalawan bébas di hiji lembaga akademik sarta kudu enrolled di. hiji korporasi, masarakat analis. Aktivitasna henteu tunduk kana kontrol anu sami anu sakali ditangtayungan pikeun anu ditulungan, anjeunna henteu hirup dina kamiskinan (tebih ti dinya) sareng écés naroskeun kompensasi moneter pikeun jasana, janten spesialis dina sektor éta.

Tempo_ogé: Ngimpi kalung rusak ngimpi Daniela

Jadi naon ari hiji irokritisme?

Anu tetep aya tradisi anu henteu pasrah kana paeh; tabel periodik impian, leuweung simbol jeung kahayang pikeun ménta eusi ti aranjeunna, hirup harmonis jeung dunya tanpa wates urang boga di jero.

Federico Berti Copyright ©2015

Juru dongéng Federico Berti nyaéta panulis kolom anu didedikasikeun pikeun impian jalma-jalma anu kasohor, anu disebatkeun dina karya sastra sadaya jaman. Anjeunna ngurus musik, sastra, video sareng tradisi populér.

DIREKTORI IMPIAN JEUNG ANGKA

Ngimpi jeung Nyengir jeung cabala lotre

BUKU MIMPI

Beuli online

Marzia Mazzavillani Hak Cipta © Dilarang réproduksi téks
  • Upami anjeun gaduh impian pikeun nganalisis, aksés Interprétasi impian
  • Ngalanggan gratis ka NEWSLETTER of the Guide 1200 jalma anu sanés parantos ngalakukeun éta SUBSCRIBE AYEUNA

Simpen

Simpen

Simpen

budaya unggal téori jeung karya kalawan impian.

Kuring ngajak pamiarsa pikeun mairan kana artikel kalayan kesan sorangan sareng nganjang ka halaman wéb panulis pikeun ngajalajah topik, video sareng publikasi (referensi sareng tautan sanés di handapeun halaman). Ieu naon pangarang ngimpi na grimaces ngabejaan urang:

Impian Neapolitan na grimaces. Commonplaces to debunk

Urang nyokot loba hal for teu dibales, dina kanyataanana lamun urang ngobrol ngeunaan Neapolitan Impian jeung Smorfia urang kudu nyieun bédana, tradisi populér teu pisan condong kana tahayul jeung di artikel ieu kami baris coba pikeun netelakeun sababaraha mamang dina subjek.

Kami malah teu bisa nyebutkeun ngeunaan hiji tradisi seragam atawa hiji husus pikeun wewengkon nu tangtu, tapi prakték béda anu mindeng kontradiktif pikeun tiap lianna, nu geus kapanggih. cara pikeun salamet sabagian ku transmisi lisan, sabagean ku publikasi karya tulis.

Sumber dina hal ieu utamana cabale del lotto, katalog simbol sabagean gambar jeung sabagean ditulis, dilestarikan di perpustakaan sajarah. bareng jeung bulan tukang dongéng; éta tabel periodik, beuki voluminous sarta beuki husus, nyatakeun hutang maranéhanana ka Kabbalists tina tradisi humanistik, aranjeunna nujul kana Giordano Bruno, Cornelio Agrippa, Marsilio Ficino, Tommaso Campanella, Dante Alighieri.

Naha Smorfia Neapolitan?

Meureun asalnaNeapolitan ilahar dianggap vulgarization tina ngaran Morpheus, sanajan asal na teu kungsi documented; prakték inkubasi ritual jeung kapercayaan dina arwah nu ngajaga juru, dipirig ku sagala sorts doa jeung incantations nu nomer dipenta pikeun santo atawa karuhun, utamana tahan di wewengkon Neapolitan.

Sabalikna, prakték ngahubungkeun simbol-simbol anu ngulang dina impian sareng 90 nomer lotre henteu khusus di Kidul, sareng ogé katalog anu munggaran muncul di Italia pikeun panduan interpretasi, anu pangkolotna langkung dipikaresep. aranjeunna muncul di Venice jeung di Toscana dimana kabebasan pers éta leuwih gede ti nguap jeung hubungan jeung dunya Arab éta sapopoé; di perpustakaan urang tiasa ngalaksanakeun panalungtikan ngeunaan tradisi lokal ku konsultasi tabel periodik simbol jeung ngabandingkeun aranjeunna; nu cabala tina impian pohara populér di Toscana, di Emilia Romagna (Ficino éta ti Modena), di Veneto, di Liguria, malah di Roma.

Impian jeung grimaces. Wangun tahayul?

Kapercayaan kana roh almarhum dihubungkeun sareng bakti agama ka santo atanapi jiwa di purgatory anu, pikeun nyarioskeun kaleresan, dikonpigurasikeun langkung salaku wujud bakti agama; Jaman baheula sering kajantenan yén ulama nyalira masihan nomer pikeun maén, dugi ka di Toscana para penerjemah.masih dinten ieu aranjeunna disebut " frati ".

Doa ka Madonna, hiji santo, jalma almarhum, anu dipenta pikeun ngimpi nomer unggul, nyandak wujud ritual kalakuan inscribed. dina komplek prakték anu ditujukeun pikeun ngarahkeun kagiatan oneiric ngaliwatan latihan konsentrasi sateuacan bobo.

Milarian impian anu jelas. Jalma anu teu religius teu butuh Virgin atawa Saint Pantaleone, maranéhanana baris nganuhunkeun akal sehat jeung alesan, aspék doktrin prakték ieu kontroversial, ditempo kalayan curiga ku otoritas agama.

Jalma anu ditulungan ditangtayungan. ku roh-roh?

Kapercayaan kana purgatory mangrupikeun bagian integral tina doktrin apostolik Romawi sareng henteu ngahasilkeun sikep tahayul dugi ka ngaku kakawasaan kana jiwa almarhum, nyaéta, henteu nyatakeun yén éta tiasa mangaruhan kahayangna. .

Semangat almarhum saleresna aya hubunganana sareng elaborasi koléktif ngeunaan duka anu parantos menyakiti sareng nandaan masarakat atanapi salah sahiji marga kulawargana: sumanget anu muncul ka anu hirup sacara tradisional dianggap gejala a. malaise sosial, saprak éta hirup anu nahan deui maot nalika maranéhna teu pasrah ka miang maranéhna; dina kasus paling kritis panolakan ieu bisa narjamahkeun kana fenomena alam histeris dina bentuk halusinasi atawa ' sora ', atawa elaboration sosial memori dibagikeun nu ngabalukarkeun mahluk hirup nganggap.bagian tina tugas anu dipigawé ku almarhum nalika anjeunna masih hirup.

Tokoh anu dibantuan atawa kapercayaan umum nyaéta jalma anu diproyeksikan dunya batin sakabéh masarakat, dina harti ieu dianggap ditangtayungan ku roh; ngaliwatan narasi ngimpi, ngimpina, aspirasi loba jalma, juru boga gambaran yén ngalamun individu teu bisa boga.

Naha juru hiji charlatan?

The Neapolitan sabar, anu di Bologna disebut Bulgaria tapi ngalaksanakeun fungsi anu sami, tunduk kana kontrol sosial anu ketat sareng hirup dina kaayaan kamiskinan ekstrim, henteu menta ganti rugi pikeun analisa sareng pilihan kombinasi angka, tapi lain ganjaran moneter.

Kalimah anu dibawana lolobana dina rumpaka puitis, mindeng ngandung tatarucingan leutik atawa punjul anu ngajadikeun sambungan kana simbol teu salawasna d 'atribusi langsung, malah analisis ngimpi jeung pangwangunan réspon merlukeun kaahlian pikeun ngamekarkeun nu merlukeun latihan husus, transmisi seni: teu kabeneran yén angka lotre sacara tradisional disebarkeun di alun-alun ku juru dongéng, teu sadaya jelema bisa ngalakukeunana.

Reputasi juru dumasar hususna dina kamampuan ngasingkeun kombinasi simbol anu penting pikeun pemimpi,Kompeténsi anu ngembang dina sababaraha dekade nalika kamekaran kapercayaan tiasa kajantenan sareng écés ningkatkeun kamungkinan kombinasi unggul dina pertandingan; konsolidasi kredibilitas kadang-kadang dituturkeun ku paningkatan dina hasil, anu dina gilirannana ngahasilkeun aura misterius dilawan.

Leuwih ti ku arwah, kumaha oge, oracle dibantuan ku masarakat nu eupan eta, baju eta. , l 'sarwa, ngurus kaséhatan na; kredibilitas bisa dicabut iraha wae lamun manehna teu masihan nasehat alus atawa teu ngajaga karusiahan diperlukeun dina carita anjeunna narima, atawa goréng lamun anjeunna behaves kawas pendaki sosial: di mana titik komunitas lokal tina ngalamun mundur, abandons anjeunna sorangan.

Statistik mangrupa elmu

Analisis statistik, panalungtikan ngeunaan angka telat, tabel angka nu hade, spekulasi astrologi jeung Pythagoras nu loba disangka kiwari bisa mere angka unggul.

Élmu dina hal ieu teu aya karaguan, unggal waktos diékstrak hiji angka tina wadah sareng 89 anu sanés, saolah-olah éta anu munggaran, kamungkinan anu hiji bakal kaluar tibatan anu sanés sok sami. , sarua keur sarerea.

Teu aya alesan kunaon angka nu telat bisa boga kamungkinan nu leuwih gede atawa leuwih leutik pikeun muncul ti nu anyar ditarik; teuing kirang eta groundedgagasan yén hiji angka kaluar leuwih sering dina kombinasi jeung nu sejen.

Statistik mangrupa elmu, spekulasi tipe ieu ngawengku hubungan sabab-akibat unproven antara analisa pemimpi jeung kaluaran angka, jadi urang pasti bisa mengklasifikasikan aranjeunna salaku tahayul. Ieu henteu nyegah pamaén nyobian nasibna nganggo naséhat anu dipendakan dina majalah, tapi kamungkinan meunangna sami sareng kéngingkeun nomer tina impian.

Impian sareng nyengir. Naha sieun janten headline?

Trik Lotto ngahutang ka klasik anu ditarjamahkeun tina Yunani sareng Latin ti abad ka-15, diungkabkeun sacara saksama ngalangkungan publikasi ieu ka masarakat umum di pasar. Panginten aspék anu paling pikaresepeun nyaéta filsafat hermetik sareng cabala humanistik parantos diajar sahenteuna opat abad di paguron luhur sareng seni sanés sapertos ubar sareng astrologi (teras teu tiasa dibédakeun tina astronomi).

Plakat dipasang dina garéja. San Giacomo di Bologna ngingetkeun urang yén mata pelajaran ieu sering diajarkeun tepat di rektor, di ruang kelas anu dipisahkeun ti markas pusat paguron luhur. Nuju pertengahan abad ka-15, kautamaan teologi batan élmu-élmu séjénna ngajurung fase obskurantisme anu bakal mibanda karakter saperti Giordano Bruno, Galileo Galilei jeung Campanella, sababaraha para martir anu paling kasohor.

Éta jelema. élmu, masih apondasi sémiotik modéren, ku kituna dilarang ti paguron luhur sareng ngan ukur ku panemuan pers anu lumangsung sababaraha dasawarsa ka hareup aranjeunna bakal tiasa ngukir rohangan dina penerbitan populér, tepatna ngaliwatan almanak para juru dongéng sareng, mimitian ti abad ka-17. , nu cabals of lotto.

Dina katalog mimiti Smorfia campur jalma anu kungsi diajar Artemidorus jeung patristics abad pertengahan bersinar ngaliwatan. Ku alatan éta, konstanta bisa kapanggih dina tabel periodik, nu sinyal matrix umum atawa sahenteuna kontak antara tradisi, lajeng reworked dumasar kana pangalaman langsung; Henteu kedah disebatkeun yén impian dipangaruhan ku budaya lokal sahingga yayasan archetypal universal henteu tiasa didirikeun, ku sabab kitu katalogna béda-béda pisan sareng sering nunjukkeun simbol kontemporer dina waktos éta diterbitkeun, sareng anu sanésna. tanggal deui malah ka tulisan hieroglyphic.

Hiji teu bisa disebutkeun ngajelaskeun seragam tina carabinieri dina abad ka-19 Grimace, atawa headdress Déwi Mesir Isis. Justta bakal janten kontak antara juru tradisional ieu sareng masarakat theosophical abad ka-19 anu bakal nyiapkeun munculna naon anu bakal janten révolusi ilmiah pangageungna dina abad ka tukang: psikoanalisis, anu nyandak léngkah-léngkah kahijina dina hiji irokritisme.

Kabal

Urang teu bisa poho yen kecap cabala asalna tina basa Ibrani Qbl, hartina 'narima tradisi', mangrupa seni spekulatif jeung disiplin hermeneutik nu disusud deui ku urang Yahudi nepi ka abad ka-2 Masehi vernakular. jaman, nalika karuksakan candi kadua ngabalukarkeun paburencayna urang Israil di dunya sarta ditangtukeun consequent perlu pikeun ngajaga hiji identitas budaya mandiri di nagara mana komunitas ieu netep.

Synagogues maranéhanana kudu. ngawula pikeun atikan, nu lumangsung ngaliwatan ulikan ngeunaan simbol jeung cerminan sapiential lolobana fokus kana teks suci Yahudi, utamana Taurat (Perjanjian Old) jeung Talmud. Kanyataanana, naskah-naskah munggaran ngeunaan cabala Yahudi anu salinanna dilestarikan ti abad ka-9 sareng asalna ti Wétan Tengah, aranjeunna nembus Itali sareng karya astronom sareng matematikawan Arab.

Dante's Comedy sagemblengna terstruktur nurutkeun doktrin representasi tangkal simbolis ieu, hiji doktrin anu sabenerna nyieun penampilan na lila saméméh diaspora sarta geus nyebar di unggal budaya saprak penemuan tulisan. Éta henteu katingalina mangrupikeun produk khusus Yudaisme.

Impian sareng nyengir. Kasimpulanana

Panto impian Mesir, sephirot urang Yahudi, propaganda Romawi monumental, mistisisme Kristen, ngaliwatan karya.

Arthur Williams

Jeremy Cruz mangrupa panulis ngalaman, analis ngimpi, sarta timer memproklamirkan ngimpi enthusiast. Kalayan gairah anu jero pikeun ngajalajah dunya impian anu misterius, Jeremy parantos ngadedikasikeun karirna pikeun ngabongkar hartos anu rumit sareng simbolisme anu disumputkeun dina pikiran urang sare. Dilahirkeun sareng digedékeun di kota alit, anjeunna ngembangkeun karesep awal sareng alam impian anu anéh sareng misterius, anu pamustunganana nyababkeun anjeunna ngudag gelar Sarjana Psikologi kalayan spesialisasi dina Analisis Impian.Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagali kana rupa-rupa téori sareng interpretasi impian, ngulik karya-karya psikolog anu kasohor sapertos Sigmund Freud sareng Carl Jung. Ngagabungkeun pangaweruh na dina psikologi jeung rasa panasaran leuleuy, anjeunna narékahan pikeun sasak gap antara elmu jeung spiritualitas, pamahaman impian salaku alat kuat pikeun manggihan diri jeung tumuwuhna pribadi.Blog Jeremy, Interprétasi sareng Harti Impian, dikurasi dina nami samaran Arthur Williams, mangrupikeun cara pikeun ngabagi kaahlian sareng wawasanna ka pamiarsa anu langkung lega. Ngaliwatan tulisan anu didamel sacara cermat, anjeunna nyayogikeun pamaca kalayan analisa komprehensif sareng katerangan ngeunaan simbol impian sareng archetypes anu béda-béda, tujuanana pikeun ngajelaskeun pesen subconscious anu disampaikeun ku impian urang.Ngaku yén impian tiasa janten gerbang pikeun ngartos kasieun, kahayang, sareng émosi anu teu kaungkab, Jeremy nyorongpamiarsa na nangkeup dunya euyeub tina ngalamun na ngajajah psyche sorangan ngaliwatan interpretasi ngimpi. Ku nawiskeun tip sareng téknik praktis, anjeunna nungtun jalma-jalma ngeunaan cara ngajaga jurnal impian, ningkatkeun panginget impian, sareng ngabongkar pesen anu disumputkeun di tukangeun perjalanan wengi-wengi.Jeremy Cruz, atawa rada, Arthur Williams, narékahan sangkan analisis ngimpi diaksés ka sadaya, emphasizing kakuatan transformative nu perenahna dina impian urang. Naha anjeun milarian pituduh, inspirasi, atanapi ngan saukur sakedapan kana alam enigmatic tina alam bawah sadar, tulisan Jeremy anu ngadorong pamikiran dina blog na pasti bakal ngantepkeun anjeun ngartos anu langkung jero ngeunaan impian anjeun sareng diri anjeun.