Tangga dina impian. Ngimpi naek atawa turun tangga

 Tangga dina impian. Ngimpi naek atawa turun tangga

Arthur Williams

Frékuénsi simbol tangga dina impian manusa modéren ngabuktikeun fungsi sentralna dina pingsan koléktif. Éta sigana nunjukkeun sambungan anu mungkin antara kaayaan anu béda-béda sareng jalur anu diperyogikeun pikeun ngahontal fase kahirupan anu béda. Tapi kumaha carana napsirkeun rupa-rupa bentuk, bahan, sensasi anu aya hubunganana sareng tangga dina impian? Dina tulisan ieu urang bakal mendakan gambar sareng hartos impian anu paling umum, urang bakal terang akar simbolismena sareng urang bakal ningali sensasi naon anu nyababkeun dina pemimpi.

Tangga dina impian nyaéta simbol hubungan antara luhur jeung handap: roh jeung zat, langit jeung bumi jeung ngagambarkeun gerakan ka arah hiji atawa séjén kutub séjén, hirarki antara tingkat béda pangalaman jeung tumbu antara kaayaan mahluk.

The tangga dina impian nunjukkeun kudu naek atawa handap, tendencies tina ngalamun jeung pilihan. nuju hiji atawa kamungkinan séjén; nuduhkeun jalan kabuka, sambungan anu mungkin, kanyahoan sareng kasusah naek anu tiasa condong ngahontal tujuan material atanapi spiritual atanapi ngagambarkeun jalan anu dilakukeun.

Simbolisme tangga dina impian

Simbolisme tangga dina impian kuno sareng rumit sareng direngsekeun dina ide primitif vertikalitas, naek ka langit,kana kahirupan anu sanés, sareng kedah ngarobih aspék karakter pikeun nyocogkeun naon anu di bawa ku kahirupan. Parobahan anu dianggap teu nyaman, hese, pikasieuneun anu ogé bisa ngagambarkeun kasusah obyektif di sababaraha wewengkon ayana.

17. Ngimpi eskalator

(naek atawa turun) bisa nunjukkeun teu tanggung jawab pikeun jalan sorangan, mercayakeun kasuksésan ka batur atawa, sabalikna, nyorot a fluidity jeung betah gerak nu bisa sinyal tujuan jelas, meditated jeung lampah elaborated nu euweuh merlukeun usaha nanaon.

Impian conto jeung tangga dina impian

Kuring rengse artikel kalawan fragmen impian béda nu tangga mucunghul dina impian jeung sensasi patali kahariwang, kacapean, sieun atawa kaamanan, kapuasan, kapanggihna , fragmen nu nanggung saksi kana rupa-rupa gambar jeung kaayaan nu tangga mucunghul dina impian. Rupa-rupa rupa nu ngagambarkeun harti nu sarua numbu ka jalan tumuwuh, robah, élévasi, évolusi:

1. . ..tangga-tangga nu poek, kumuh, leutik, heureut. siga tangga spiral anu ngagulung, kalayan badarat anu leutik, poék anu sigana terus salamina.

2. Kuring sieun pisan. Pikeun kaluar, anjeun kedah turun tangga. Kuring mimiti turun sarta nalika kuring nempatkeun leungeun kuring dina rung kahiji, aLalaki ti luhur ngaremukkeun leungeun kuring ku sukuna nepi ka kuring murag.

Tempo_ogé: Lalajo dina impian Naon hartosna impian jam tangan

3. Ti hiji sisi kamar operasi ieu tangga anu cahayana turun, sarta ti handap tangga ieu anjeun bisa ngadéngé sora ranté. Perasaan umumna lain sieun, tapi teror murni.

4. …Kuring naék tangga perpustakaan nepi ka lantai luhur jeung néangan buku pikeun dibikeun. ka babaturan kuring.

5. Lajeng impian ngalir sapanjang koridor biara tempat kuring ngajalankeun nepi ka kamar nu aya tangga spiral jeung di di luhur saurang pandeuri maca kecap-kecap aneh tina buku badag nu muka hareupeunana.

6. Kuring nyenderkeun tangga kana tembok, supaya maranehna bisa ngakses, tapi kuring noticed nu maranéhanana éta slow , saolah-olah teu hayang nyalametkeun diri; Kuring ngarti yén seuneu éta henteu bahaya pisan sapertos jeritan anu nyababkeun kuring percanten.

7. Teras kuring lebet ka kamar anu aya tangga anu ageung pisan. salah sahiji anu marmer bodas, geulis jeung pager sadayana rengse dina kai. Sanggeus ningali tangga dina impian kuring Kuring mimiti naek eta, kuring ngarasa emosi kuat internal tur kuring masih bisa ngarasa leungeun kuring noel kana kayu lemes tina pager.

Marzia Mazzavillani Hak Cipta © Dilarang réproduksi téks————————————————————————————

TANYA A HAYANG SAETIK:

bales komitmenDipikabutuh pikeun artikel panjang ieu ku cara nempatkeun LIKE (panggihan tombol di luhur rohangan komentar) tapi luhureun sakabeh

Bagikeun

tina kamungkinan kontak sareng Gusti.

Conto tangga dina impian nyaéta impian Yakub anu ku kuring parantos ditulis pikeun Guida Supereva kuno. Yakub ngimpi ngeunaan hiji tangga bercahya anu dimimitian ti taneuh nepi ka langit, di mana para malaikat naek jeung turun, sarta ti luhurna manéhna ngadéngé sora Allah.

Di dieu aya unsur anyar anu ditambahkeun kana turunan nanjak. : bursa, kontak (pasamoan, bursa, transformasi) antara hiji hal nu asalna ti luhur jeung hal nu asalna ti handap, kamungkinan bade di dua arah, pilihan nu eta entails.

Oge dina budaya Mesir tangga Dewa Ra nyambungkeun bumi ka langit, sedengkeun dina Kitab mayit disebut tangga anu ngamungkinkeun anjeun ningali Dewata.

Tempo_ogé: Ngimpi sepuh Harti sepuh dina impian

Tapi simbol tangga aya dina unggal budaya kuno. tur tetep satia kana konsép naékna jiwa nu, mimitian ti dunya wijaksana, naek step by step ka kaharti.

Urang ngarti lajeng naha simbolisme tina tangga dina impian miboga harti universal: unggal prosés, unggal fase ayana bisa ditempo salaku tangga jeung individu sorangan jeung nilai-nilai na bisa dianggap hiji tangga.

Ti handap dimana awak fisik jeung bojong pingsan kapanggih, nepi ka luhureun logos , pamikiran jeung sumanget, ti handap perkara beurat, ka luhur lightness jeungtransendensi. Ti handap drive primitif patali jeung pertahanan diri jeung naluri, nepi ka luhur cita-cita agama jeung sosial.

[bctt tweet=”Ngimpi ngeunaan hiji tangga boga harti universal: hirup sorangan ibarat tangga” ]

Harti tangga dina impian

Harti tangga dina impian ngandung gagasan nanjak, atawa kamajuan, nungkulan unggal hambalan. (lengkah) jeung naékna tina posisi saméméhna.

Lamun urang ngeunteung kana jalan manusa nu béda: atikan kulawarga jeung sakola, latihan militer, doktrin agama jeung, sacara umum, dina prosés naon baé nu merlukeun latihan, Spésialisasi atawa virtuosity , urang bakal nyadar yén éta sacara alami terstruktur dina jalur luhur-handap sarta yén verticality sinyal nilai gede, gerakan ka arah kualitas.

Urang lajeng bisa mikir ngeunaan tangga dina impian sakumaha ka Térmométer internal anu ngémutan kacenderungan atanapi kabutuhan pemimpi nalika anjeunna nuju ka tujuan atanapi cita-cita: ka luhur bakal dihubungkeun sareng ide, tujuan sareng kabutuhan spiritual, ka handap bakal ngagambarkeun kabutuhan pikeun langkung jero dina diri, pikeun nyanghareupan aspék kapribadian, pikeun nyieun sasak jeung pingsan.

Jeung jenis ieu thermometer internal nu mangrupa tangga dina impian bakal mantuan hébat dina analisis impian pikeunngartos di wewengkon mana nu ngalamun pindah, sabaraha usaha unggal kamajuan ngalibatkeun, sabaraha determinasi diperlukeun atawa, sabalikna, sabaraha pasrah hadir, blok mana hadir sorangan.

Freud, Jung jeung tangga dina impian

Kanggo Freud tangga dina impian nunjukkeun seksualitas pemimpi sareng milarian minuhan; tegangan alam jeung sensations fisik pakait sareng nanjak téh naon miheulaan klimaks (orgasme, apex of pelesir) kecap nu dina basa Yunani nunjukkeun staircase. Ieu kumaha Freud  ngobrol ngeunaan tangga dina impian:

"Ladders, ladders, stairways komo naek ka handap tangga mangrupakeun representasi simbolis tina kalakuan seksual ... tangga jeung naon analog jeung tangga mangrupa simbol tangtu. of coitus .

Alesan pikeun babandingan ieu henteu  hese dipanggihan: anjeun ngahontal puncak kalayan gerakan ritmis sareng napas beurat sareng sababaraha luncat gancang anjeun mundur deui. Ku cara kieu, dina polah naek tangga, gerakan has coitus kapanggih. nyaeta Jung, anu nganggap tangga dina impian simbol sambungan antara kaayaan mahluk, hiji petikan anu ngamungkinkeun kontak jeung pingsan sorangan " bawah taneuh ".

Pikirkeun kumaha konsepsi ieumangrupa ngembangkeun alam ngimpi na dilaporkeun dina artikel abdi on ngimpi badag .

Dina impenan ieu Jung ngajelaskeun turunanana ti hiji lanté ka lanté séjén di imahna ngaliwatan tangga-tangga anyar anu ngamungkinkeun manéhna leuwih jauh ka handap, nepi ka manéhna ngahontal undak-usuk anu diukir dina batu anu nuju ka hiji batu. guha kuno pisan, simbol pingsan na tina beungkeutan ieu sareng pingsan koléktif.

Tangga dina impian. Gambar anu paling umum

1. Ngimpi naek tangga

ngébréhkeun kahayang atawa kabutuhan pikeun ngahontal tujuan atawa bangkit tina kaayaan ayeuna. Gerak naék tangga dina impian ogé dipatalikeun jeung prosés individuasi.

2. Ngimpi turun tangga

bisa nuduhkeun kudu ngurus. sorangan, pikeun ngaksés aspék praktis kahirupan hiji jalma, pikeun ngurus awak jasmani jeung sensations na, pikeun nyieun sambungan jeung pingsan jeung jeung kalangkang.

3. Penampilan tangga dina impian

bakal jadi dasar pikeun kaperluan analisa: bahan, wangun, solidity, léngkah, lokasi, halangan nu bisa impede pendakian, émosi hadir, bakal méré informasi valid dina ngalamun jeung saterusna. naon anu anjeunna condong: perobahan individu, proyék pikeun dilaksanakeun, atanapi kasusah tina hubungan, kacapean gawé, beuratkaayaan.

4. Ngimpi tangga marmer

bakal masihan gambaran ngeunaan soliditas, nilai-nilai anu ngadukung kahayang sareng jalanna,

5. Ngalamun tangga kaca

i nuduhkeun ripuhna niat, imajinasi jeung kasenangan sorangan sabalikna tina kurangna dukungan anu cukup.

6. Ngimpi tangga rusak

mangrupikeun simbol anu ngahalangan dina jalan anjeun. Nu ngalamun kudu ngeunteung pikeun ngaidentipikasi aspék-aspék dirina anu ngahalangan naékna jeung tujuanana jeung kaayaan nyata anu ngahalangan manéhna.

7. Ngalamun tangga

leuwih ti jenis séjén. tangga, nunjukkeun jalur kasadaran atawa spiritualitas, malah jumlah rungs bisa jadi wawakil tina tés béda kudu Nyanghareupan. Ku kituna:

  • ngimpi naek atawa turun tangga bakal jadi lambang positip nu dihubungkeun jeung kahontalna cita-cita jeung wawuh jeung naon nu disanghareupan.
  • ngimpi tangga nu pegat undak atawa tangga, sakumaha geus disebutkeun, bakal nuduhkeun kasusah, masalah, indecisions, blok dina jalur pikeun ngahontal tujuan hiji.

8. Ngalamun tangga anu dibawa ku batur

nyaéta gambaran anu jelas: anjeun henteu maju, anjeun henteu " naék" anjeun henteu ngalakukeun naon anu diperyogikeun (teu sapertosbatur). Mindeng karakter ngimpi ngagambarkeun bagian paling yakin tur ngamotivasi dirina pikeun meta jeung nyokot tanggung jawab naek simbolis, atawa anjeunna nujul kana ciri nyata milik jalma digambarkeun yén ngalamun bisa butuh.

9 Ngimpi tangga

ngarujuk kana parobahan progresif, ka "kamajuan" , kana tegangan kana hiji hal: penampilan tangga sareng kaputusan sareng kakuatan sorangan atanapi, sabalikna, sieun jeung kasusah dina nanjak eta, bakal mantuan pikeun ngarti di mana lingkup realitas obyektif jeung subjektif hiji urang ieu ngabalukarkeun tangga simbolis.

10. S nandatanganan tangga hideung

tiasa nunjukkeun daya tarik sorangan pikeun gaib sareng misteri, sedengkeun ngalamun tangga bodas dihubungkeun sareng kapentingan transenden kana jalur psiko-spiritual sareng initiatory. Éta gambar rada langka tur improbable, tapi hal anu penting pikeun nunjuk aranjeunna kaluar sabab kelir dina impian boga aspék archetypal tur nyaho kumaha carana muka cara anyar pikeun analisis jeung pamahaman ngimpi.

11. Ngimpi ragrag tina impian. tangga a

nujul kana kagagalan, nyata "ragrag": status, gaya, perhatian jeung masalah anu geus eureun lalampahan ngalamun urang. Mindeng ngimpi ieu alludes ka " tangga sosial" atawa ka " climbing kana kakuatan " jeung nunjukkeun level-up dina karir gawe,leungitna peran jeung kakuatan finansial sarta sosial dipikawanoh.

12. Ngalamun tangga imah

bisa dihubungkeun jeung kudu nyaho sagala tingkatan kaayaan hiji salaku manusa, pikeun indit ti hiji tingkat ka nu sejen, mikawanoh sarta confronting aspék kapribadian salaku hiji nanjak tangga imah sorangan pikeun ngakses rupa-rupa lanté nu hayang ngahontal.

13. Ngalamun tangga spiral.

gambar anu pohara sugestif anu leuwih sering muncul dina umur tengah, éta disambungkeun ka dimensi évolusionér murni. Tangga spiral terstruktur di sabudeureun pangsi sentral anu ngagambarkeun leitmotif ayana, vertikalitas sareng nilai-nilai ti mana manusa teu kedah nyimpang; gambar salawasna dihubungkeun jeung konsép transformasi, kabutuhan spiritual jeung kamajuan dina prosés batin.

14. Ngimpi turun tangga jadi leuwih gancang sarta leuwih gancang

sarta rasa vertigo, Bisa jadi sinyal gangguan mangaruhan ceuli batin nu bisa manifest salaku vertigo, labyrinthitis atawa ailments patali kasaimbangan séjén. Ieu impian ngulang awéwé ngora anu mendakan yén anjeunna ngagaduhan neuroma dina sirahna sareng kedah dioperasi.

Kuring ngimpi turun tangga imah sareng kuring langkung gancang sareng langkung gancang, sensasina. teu pikaresepeun jeung kuring nambahan tehLaju beuki lungsur nepi ka lungsur ampir ngalayang sesana napel ngan kana rel, jadi seueul pisan hudang.( Maria- Modena)

15. Ngimpi naek tangga anu lungkawing pisan

Kalayan usaha anu hébat sareng sesak napas, éta tiasa nunjukkeun masalah anu mangaruhan sistem pernapasan. Sanaos gambar anu sami sareng tangga dina impian abdi ngan saukur tiasa nunjukkeun kasusah sareng kacapean dina ngahontal tujuan, penting pikeun henteu nganggap enteng gejala fisik anu muncul dina impian. Nu pingsan boga visi holistik tina pemimpi jeung junun " ningali" masalah fisik sarta nyorot aranjeunna ngaliwatan impian malah saméméh maranéhna manifest sorangan salaku gejala nyeri dina kanyataanana pemimpi.

16. Ngimpi naek (atanapi turun) tangga anu heureut pisan

nujul kana masalah sareng kahariwang anu ngalamun ngeunaan hiji hal anu anjeunna alami, seringna éta impian anu aya hubunganana sareng kamekaran sareng kasusah anu aya hubunganana sareng dunya. déwasa. Ngimpi anu biasa sapertos kieu:

Naon hartosna impian turun tangga anu lungkawing (janten jelas, tangga beusi sapertos kolam renang), anu anjeun moal tiasa ningali tungtungna sareng karasaeun pisan. sieun?

Dina impian ieu, tangga nu handapna teu katempo sigana ngagambarkeun kanyahoan mangsa nu bakal datang, jalur ti hiji jalan ka nu sejen, ti hiji fase.

Arthur Williams

Jeremy Cruz mangrupa panulis ngalaman, analis ngimpi, sarta timer memproklamirkan ngimpi enthusiast. Kalayan gairah anu jero pikeun ngajalajah dunya impian anu misterius, Jeremy parantos ngadedikasikeun karirna pikeun ngabongkar hartos anu rumit sareng simbolisme anu disumputkeun dina pikiran urang sare. Dilahirkeun sareng digedékeun di kota alit, anjeunna ngembangkeun karesep awal sareng alam impian anu anéh sareng misterius, anu pamustunganana nyababkeun anjeunna ngudag gelar Sarjana Psikologi kalayan spesialisasi dina Analisis Impian.Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagali kana rupa-rupa téori sareng interpretasi impian, ngulik karya-karya psikolog anu kasohor sapertos Sigmund Freud sareng Carl Jung. Ngagabungkeun pangaweruh na dina psikologi jeung rasa panasaran leuleuy, anjeunna narékahan pikeun sasak gap antara elmu jeung spiritualitas, pamahaman impian salaku alat kuat pikeun manggihan diri jeung tumuwuhna pribadi.Blog Jeremy, Interprétasi sareng Harti Impian, dikurasi dina nami samaran Arthur Williams, mangrupikeun cara pikeun ngabagi kaahlian sareng wawasanna ka pamiarsa anu langkung lega. Ngaliwatan tulisan anu didamel sacara cermat, anjeunna nyayogikeun pamaca kalayan analisa komprehensif sareng katerangan ngeunaan simbol impian sareng archetypes anu béda-béda, tujuanana pikeun ngajelaskeun pesen subconscious anu disampaikeun ku impian urang.Ngaku yén impian tiasa janten gerbang pikeun ngartos kasieun, kahayang, sareng émosi anu teu kaungkab, Jeremy nyorongpamiarsa na nangkeup dunya euyeub tina ngalamun na ngajajah psyche sorangan ngaliwatan interpretasi ngimpi. Ku nawiskeun tip sareng téknik praktis, anjeunna nungtun jalma-jalma ngeunaan cara ngajaga jurnal impian, ningkatkeun panginget impian, sareng ngabongkar pesen anu disumputkeun di tukangeun perjalanan wengi-wengi.Jeremy Cruz, atawa rada, Arthur Williams, narékahan sangkan analisis ngimpi diaksés ka sadaya, emphasizing kakuatan transformative nu perenahna dina impian urang. Naha anjeun milarian pituduh, inspirasi, atanapi ngan saukur sakedapan kana alam enigmatic tina alam bawah sadar, tulisan Jeremy anu ngadorong pamikiran dina blog na pasti bakal ngantepkeun anjeun ngartos anu langkung jero ngeunaan impian anjeun sareng diri anjeun.