Ngimpi gunung Gunung jeung gunung dina impian

 Ngimpi gunung Gunung jeung gunung dina impian

Arthur Williams

Daptar eusi

Naon hartina ngimpi naek gunung? Tulisan ngajawab ieu sareng patarosan sanésna ku nunjukkeun hartos umum gunung dina impian, warisan simbolisme anu paling kuno. Aya seueur gambar impian dimana unggal jalma bakal tiasa mikawanoh gunung simbolisna sorangan.

ngalamun gunung

Ngimpi gunung, naék, turun, nepi ka puncak miboga harti anu patali jeung perlambangan naékna jeung pindahna ti hiji kaayaan ka kaayaan séjénna dina pangalaman manusa.

Gunung téh mangrupa halangan atawa kasempetan gedé, tempat dimana énergi tina manusa jeung ketuhanan, nu kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun naek spiritual jeung inteléktual.

Nu hiji bisa ngahontal hasil atawa tetep teu gerak, grappling jeung beurat awak, sieun bahaya, resiko.

Ngimpi gunung mangrupakeun lambang lalampahan si pemimpi padeukeut jeung kasusah jeung tangtangan aspirasina. Hartina disambungkeun kana jalur kahirupan jeung tumuwuhna, jalur na tantangan na deeply disambungkeun kana évolusi psikis jeung jalur individuation.

Ngimpi gunung pikeun Freud

Éta mangrupa gambar kasuburan jeung rebirth: gunung ieu numbu ka feminin jeung énergi maternal jeung pelindung; kurva amis tur lemes na melambangkan roundness awéwé nu, kaayaanana jeungka gunung, gunung indit ka Mohammed" nu nunjukkeun lumangsungna kamungkinan dianggap teu mungkin. Ieu gambaran umumna positip numbu ka kasempetan pikeun direbut jeung teu kudu éléh haté, boga kapercayaan jeung harepan.

17. Ngalamun gunung nu taya tungtungna    Ngimpi nanjak ka gunung nu taya tungtungna

nu nuduhkeun kacapean jeung strés, ngarasa komitmen terus-terusan jeung kasusah dina lalampahan, teu boga katengtreman, salawasna dina tekanan. Éta mangrupikeun gambaran tina jalan idéntifikasi, ku kituna unggal jalma anu patepung nalika nanjak dina impian, unggal obyék sareng tindakan anu dilakukeun dina kontéks ieu mangrupikeun tanda-tanda naon anu parantos dihontal, tina kabutuhan hiji, tina énergi pikeun ngahijikeun.

Bari ngalamun di suku gunung teu ningali langit nuduhkeun kasusah dina neangan jalan kaluar, ngarasa tertindas jeung asa.

18. Ngimpi gunung salju. Ngimpi naek gunung salju    Ngimpi gunung bodas

ngahubungkeun kana tangtangan jalanna, kasepian sareng kaasasna halangan, tapi ogé kana kasadaran cita-cita anu badé dihontal, sareng ideu tina tempat anu teu kacemar sareng suci dimana tempat istirahat sareng " ngambekan".

Gunung salaku " paradise" aya dina mitologi seueur bangsa sareng bangsa. gunung bodas dina impian, dihususna, eta nujul kana budaya Celtic jeung ka simbolisme tina pasir bodas nu nunjukkeun puseur primordial jeung pelindung.

Dina impian bisa ngagambarkeun cita-cita jeung impian budak leutik, nu Aspék psikis ngahubungkeun al puer aeternus sareng ide ngeunaan dongéng, mitos, tempat anu teu terkontaminasi pikeun ngungsi ku imajinasi.

19. Ngimpi gunung és   Ngimpi naék gunung és

métafora tina kasusah anu paling jelas, éta nunjukkeun kacapean sareng kasusah jalan sareng kamungkinan gagal. Ieu bisa nuduhkeun jalma anu teu percaya jeung nyingkah ka saha nu ngalamun nyoba ngadeukeutan.

20. Ngimpi turun ti gunung salju

Nunjukkeun kudu ngadeukeutan ka haneut jeung kaamanan zat, a kedah tetep sareng "suku dina taneuh " sareng kontak sareng kahirupan sapopoe. Bisa nuduhkeun régrési jeung pasrah, sakapeung déprési.

21. Ngalamun meuntas gunung pikeun laksana (jeung beurat nu ngabeuratna), kudu néangan alternatif pikeun ngungkulan momen hésé.

22. Ngimpi gunung hideung

nyambungkeun kana perlambangan warna hideung sareng sadayana ekstrim sareng fundamentalisme anu ngalamun ngadepkeun dirina. Tiasangagambarkeun jalan anu diwangun ku perjuangan jeung rasa teu percaya, mustahil ningali alternatip, pesimis.

23. Ngimpi gunung kahuruan   Ngimpi gunung kaduruk   Ngimpi gunung kaduruk

nyambung ka simbol seuneu jeung émosi paling destructive: amarah, hatred, markisa. Ieu ngagambarkeun mecenghulna aspék renegade nu luput kadali eling nu énergi jadi ngaduruk tur bahaya, nu pangaruh ngahalangan sarta nyegah hiji tina pursuing proyék hiji.

24. Ngimpi gunung bitu

kawas gambar saméméhna eta ngagambarkeun prosés diri disowned nu, dikomprés sarta trapped dina pingsan, manifest sorangan dina cara ngabeledug. Ieu pakait jeung outbursts of anger, quarrels, kekerasan. Ieu bisa nunjukkeun tungtung kaamanan dicokot for teu dibales, ngarecahna emosi hiji jalma dianggap kuat, nu " sorangan "outburst emosi.

25. Ngimpi ngapung ngaliwatan gunung

nunjukkeun karep pikeun ngalamun, pikeun nyanghareupan kajadian anu hampang, masalah sareng halangan. Gambar miboga harti anu positip lamun mantuan teu dramatize hal, négatip lamun numbu ka ngahindarkeun, glossing leuwih jeung kaayaan superficiality.

Bisa jadi hasil tina impian lucid, némbongkeun perlu nyokot ngungsi di lamunan jeung nyingkah tina kanyataan.

26. Ngimpi kabina-bina digunung    Ngimpi imah di pagunungan

gubug, imah, saung alpine kadang guha nu muka kana tembok gunung téh kabéh unsur " pelindung ", sanggup nawarkeun panyumputan, istirahat jeung pitulung dina waktos peryogi. Bisa jadi lambang aspék-aspék Diri nu padet tur mampuh mertahankeun, atawa nuduhkeun aspék kapribadian dina néangan katengtreman, undur-undur, katiisan jeung tapa.

27. Ngimpi gunung jeung laut    Ngimpi laut jeung gunung babarengan

mawa terang polaritasna dina realitas pemimpi: di hiji sisi emosi jeung jero parasaan, di sisi séjén néangan realisasi jeung tujuan. Di hiji sisi énergi feminin, di sisi séjén maskulin, di hiji sisi perasaan dina aksi séjén. Éta ogé tiasa nunjukkeun pilihan anu kedah dilakukeun.

Gunung dina impian Gambar impian anu sanés

Di handap ieu aya sababaraha gambar impian dimana gunung henteu deui unsur bentang:

28 Ngimpi naek ka gunung leutak    Ngimpi ka gunung leutak

metafora kateujujuran, kajahatan, kagorengan, cacad sosial nu bisa jadi aya kontakna, nu geus underestimated atawa sadar ditarima.

Ieu adat nyebutkeun " Gunung leutak " pikeun nuduhkeun balukar goib, kajahatan, fitnah atawa bebeneran anu matak " leutak " jeung éra ka batur.

29. Ngimpi gunung kandangNgimpi gunung tai   Ngimpi naek gunung tai

sapertos di luhur, tapi aya hubunganana sareng karusakan anu ditampi tina gosip, fitnah, gosip "kotor," awon sareng pikasieuneun.

Henteu hilap yén kandang sareng tai dipatalikeun sareng simbolisme kotoran dina impian sareng, salian ti nunjukkeun runtah anu kedah dileungitkeun, tingal pangaruh " ngabuahan " ieu. elemen, utamana lamun ngalamun eta nyambung ka tuah jeung kabeungharan.

30. Ngimpi gunung pasir   Ngimpi naek ka gunung pasir

ngagambarkeun usaha nu teu ngarah kana kahayang. Hasilna, komitmen anu teu direncanakeun nu ngagandakeun kacapean. Métafora gunung keusik dikaitkeun kana lampah sia-sia, pikeun ngalakukeun tanpa ngawangun sareng tujuan anu béda ti anu dipiharep.

31. Ngimpi roller coaster   Ngimpi dina roller coaster

Pikirkeun babasan: " Ibarat keur dina roller coaster " nu nunjuk kaayaan instability jeung parobahan dadakan jeung sabalikna. Gambar ieu ogé tiasa dihubungkeun sareng parasaan anu sabalikna: sieun sareng harepan, kapercayaan sareng teu percanten dirasakeun dina sababaraha bidang (sentimental, ékonomi).

Sateuacan ninggalkeun kami

Artikel ieu peryogi seueur padamelan, réfléksi, panalungtikan jeung révisi.

Upami anjeun mendakan éta mangpaat sareng pikaresepeun, kuring nyuhunkeun anjeun pikeun ngabales komitmen kuring.kalawan saeutik kahadean:

Bagikeun ARTIKEL

Éta nyumbang kana nyebarkeun naon anu kuring tulis sareng masihan kuring énergi pikeun neraskeun nyerat 🙂

Marzia Mazzavillani Hak Cipta © Reproduksi téks dilarang

  • Lamun anjeun gaduh aksés impian Interprétasi impian (*)
  • Ngalanggan gratis ka NEWSLETTER of the Guide 1600 jalma anu sanés parantos ngalakukeun éta SUBSCRIBE AYEUNA

Tinjauan hiji tina artikel abdi diterbitkeun dina Guida Sogni Supereva dina Agustus 2006

Simpen

Simpen

Simpen

Simpen

kasuburan bumi.

Ngan puncak taringgul sareng gunung nangtung anu gaduh simbolisme phallic pikeun Freud sareng nunjukkeun munculna kahayang, kakuatan sareng énergi lingga sareng kamampuan pikeun ngalahirkeun.

Ngimpi gunung keur Jung

Némbongkeun kamajuan sarta évolusi tina ngalamun tur ngagambarkeun fungsi transcendent: usaha jeung sangsara datang ka istilah jeung pingsan, énergi anu dileupaskeun tina tegangan antara opposites, perasaan. katarik ku hiji atawa ekstrim lianna (bumi jeung langit, materi jeung sumanget, sadar jeung teu sadar).

Gunung keur Jung sarua jeung “ngesang tegangan lawan ” saperti dina karya grounding Ego Sadar anu tujuan tina sési Dialog Sora.

Alinea di handap ngeunaan simbolisme gunung dicokot tina versi mimiti artikel ieu ditulis 10 taun ka tukang. pikeun Portal Supereva. Malah ayeuna éta expresses naon maksudna kuring komunikasi. Kuring ngan nambahan kotak kasimpulan harti pikeun leuwih jelas tur merenah nu maca.

Ngalamun Gunung Lambang

Lambang gunung ieu numbu ka a tempat kakawasaan dimana ngahijikeun bumi sareng langit, dimana jangkungna sareng vertikalitas ngahiji sareng beurat sareng beurat bahan. Gunung éta puseur dunya, tempat dimana pangaruh terestrial jeung " rendah " datang kana kontak.kalayan lapisan hawa naékna, aranjeunna jarang sapertos hawa di tempat anu luhur sareng puncakna janten puncak tina pangalaman hirup atanapi panalungtikan mistik.

Gunung mangrupikeun wilayah unik anu ngajaga sareng ngalegaan kasakralan. Anu diinvestasikeun ku kageulisan sareng kaagungan, tapi ogé ngalangkungan bahaya anu teu kaétang: tangtangan salju sareng és, gelap lungkawing tina jurang, solidity batu anu ngadadak ngarecah handapeun suku musafir.

Saprak jaman baheula, peran simbolis gunung geus numbu ka suci. Gunung téh tempatna para déwa. Pikirkeun Gunung Olympus dina mitologi Yunani, Gunung Sinai di mana Musa narima tabel Hukum tapi ogé mangrupa tempat mundur jeung isolasi, padepokan, semedi, tempat pikeun ngécéskeun rasa sieun ka Allah pikeun hirup sorangan. religiusitas.

Rasa suci anu dinisbatkeun ka gunung ieu masih katingali dugi ka ayeuna dina ngahormatan éta, dina panalungtikan sareng tantangan naék, dina euforia naék sareng puncak ngahontal. Sarta dina testimonies countless kakawasaan-Na: nu biara lokasina di altitudes luhur di Tibét, Meteors Yunani diwangun atop pinnacles taringgul lungkawing, beungkeut jero jeung pasir, gunung atawa gunung seuneuan katempo saprak lahir. Pikirkeun Gunung Fujiama pikeun Jepang, Etna na Stromboli pikeunSicilians, Kilimanjaro, Everest.

Naek gunung dina impian disambungkeun ka:

  • ambisi
  • kaséhatan jeung énergi fisik
  • dinamisme jeung sumanget
  • kahontalna tujuan, kasuksésan
  • jalur tumuwuh, kadewasaan,
  • fase transisi ti umur ka umur
  • ngungkulan kasusah jeung masalah
  • évolusi spiritual
  • idealisme
  • dewasa intelektual, inteléktualisme
  • masa depan
  • fungsi psikis nu sadar
  • stress kacapean

Turun gunung dina impian disambungkeun ka:

  • gagal, gagal, rugi
  • pasrah, eleh
  • sieun resiko, kabur
  • kontak jeung zat jeung kahirupan sapopoe
  • kaliwat
  • pingsan
  • naluri, disowned diri

Ngimpi gunung Gambar ngulang deui

Ngimpi gunung ngaluarkeun émosi jeung gambar anu bisa jadi stimulating jeung aimed dina ngahontal luhur mangka bakal jadi cerminan énergi dinamis jeung proaktif nyata berorientasi ku tujuan ambisius jeung kahayang.

Sabalikna, lamun sensasi anu kacapean, penindasan, kahariwang atawa sieun , lamun nanjakna cape jeung puncakna teu bisa kahontal, bakal nyanghareupan nu ngalamun ku usaha atawa kasusah nu sarupa dina kanyataanana.

1. Ngimpi gunung anu kacida luhurna     Ngimpi di puncak batu

étapemimpi  dina nyanghareupan kasusah jeung cobaan hirupna, tapi ogé bisa nunjukkeun énergi dina dirina: kuat sarta feminin, sanggup ngarojong tur nolak dina kasus gunung dina impian. Maskulin jeung museur, meureun narékahan pikeun tujuan dina hal puncak batu dina impian.

Ngimpi gunung anu luhur, runcing jeung taringgul bisa nyorot kalungguhan sosok lalaki anu deukeut, atawa nuduhkeun “ pater familias “, bapa jeung ajén-inajén wewenang jeung kawajiban.

2. Ngimpi naék gunung

nuduhkeun gerak jeung lampah dina tempat pikeun ngahontal hiji tujuan, eta highlights kaputusan jeung kamampuhan pikeun nungkulan halangan, kakuatan jeung stubbornness, tapi ogé usaha jeung komitmen expended pikeun lumangsungna dina kahirupan.

3. Ngalamun gunung pikeun nanjak

nuduhkeun ka nu ngalamun jalan ka hareup jeung kudu milampah, neangan kakuatan jeung tanaga pikeun maju. Bisa jadi sinyal proyek penting atawa gedena halangan jeung masalah anu kudu diungkulan.

4. Ngimpi nepi ka puncak gunung    Ngimpi naek ka gunung jeung nepi ka puncak    Ngimpi aya di puncak. tina gunung

sakabeh gambar nu, digabungkeun jeung rasa pikeun penaklukan, kageulisan tur jangkungna, ngahijikeun visi anyar dunya kana ngalamun. Kituna anjeunna ilubiung dina perluasan tinakasadaran alatan kasadaran cakrawala anyar jeung konfrontasi jeung sudut pandang anyar.

Tempo_ogé: Ngimpi angka TILU Harti angka tilu dina impian

Gambar ieu, kumaha oge, bisa ogé denounce a stiffening tina ego oneiric dina posisi inteléktual, dina gagasan mistis nu ngasingkeun psikis jeung emosional atawa dina nurun exaltation. Penampilan gunung jeung sensasi nu dialaman bakal penting pikeun ngarti arah analisis.

5. Ngimpi gunung héjo    Ngimpi gunung salju

mangrupa bagian tina simbolisme bentang. dina impian jeung numbu ka sensations dirasakeun di admiring atawa fearing jeung dina jarak nu misahkeun eta tina ngalamun. Éta tiasa dihubungkeun sareng kabutuhan pikeun ngecas fisik, kana rasa heran, katengtreman sareng kabuka-pikiran, kana kamungkinan anyar atanapi kacapean, sieun, teu percanten.

6. Ngimpi naek gunung batu

nyebutkeun kasusah jeung kanyeri dina jalur, tapi oge nyorot pendekatan karakter " tangguh" , meureun oge tangguh ka batur jeung ka diri sorangan.

Gunung batu. dina impian bisa méré gambaran négatif jeung kejam atawa, sabalikna, nyarankeun solidity, kaamanan jeung precision; Dina hal ieu nu ngalamun bakal ngarasa yakin dina jalanna jeung dina pilihan-pilihan nu geus dijieun.

7. Ngimpi naek ka gunung nu lungkawing

nuduhkeun kasusah jalan jeungusaha diperlukeun pikeun ngalakukeun eta. Bisa ngarujuk kana proyek anu susah, kana cita-cita anu luhur, kana jalan spiritual anu meryogikeun sadaya komitmen sareng konsentrasi anu mungkin.

8. Ngimpi naek gunung sareng batur

Ngarujuk kana pitulung sareng Deukeutna ka jalma nyata, atawa kana sifat-sifat anu dikaitkeun kana jalma anu diimpikeun sareng anu mana anu kedah dimajukeun.

Nalika naek gunung dina impian nyaéta olah raga naek atanapi naek gunung peranna. pendamping boga harti malah leuwih numbu ka panyalindungan. Éta tiasa janten simbol " pelindung" Diri primér anu peranna ngagambarkeun kanyataan dina tim paranormal pemimpi: ngatur kaayaan susah supados pemimpi " teu cilaka".

9. Ngimpi luhureun gunung

Nempo ti handap, perhatikeun sabab dicaangan ku panonpoe atawa mikir ngahontal eta kalawan naek nunjukkeun rencana, ngimpi, hiji. cita-cita anu beuki jelas.

10. Ngimpi turun gunung

bisa ngagambarkeun kabutuhan atawa kahayang pikeun ninggalkeun proyék jeung tujuan anu geus kabuktian teuing picilakaeun atawa anu geus euweuh. penting, hartina nyadar hal-hal anu paling sapopoe jeung materil, satuju kana hal-hal umum, deukeut-deukeut ka batur.

Ieu gambar anu jiga impian anu bisa nunjukkeun pasrah, ngewa, tapi sering.eta mawa kontak nyata jeung kakuatan batin jeung motivasi sorangan.

11. Ngalamun leumpang di gunung    Ngimpi jalan di pagunungan

lamun sensasi positif: katengtreman, tranquillity, senang. Gambar-gambar ieu dihubungkeun sareng nampi jalan hirup, kajelasan, kasadaran diri salaku manusa, pikeun milarian pangaweruh sareng bebeneran.

Upami sensasi dumasar kana kahariwang sareng sieun kaleungitan. , aranjeunna bakal ngagambarkeun sensasi anu sami sareng kasusah anu sami di sababaraha daérah kanyataanana sorangan.

12. Ngimpi ragrag ti gunung

nyambung ka sieun leungit naon anu geus kahontal. Ieu ngagambarkeun eleh nu katarima di sawatara wewengkon, tekanan tina kakuatan pingsan nu " nyedot " nu ngalamun, ragrag mangsa ka naluri jeung impulses bahan nu tabrakan jeung tegangan spiritual. Bisa ogé nuduhkeun kurang pangalaman, teu mampuh, kurang merhatikeun jeung kaparigelan.

13. Ngimpi gunung runtuh    Ngimpi gunung runtuh   Ngimpi gunung runtuh

sadayana gambar anu aya hubunganana sareng kuciwa sareng karugian (material, tapi langkung sering motivasi, ilusi sareng harepan).

Gunung anu runtuh dina impian tiasa. ogé ngagambarkeun hiji lembaga anu dianggap solid, hiji jalmapangaruh nu geus nguciwakeun nu ngalamun, atawa kahayang sorangan nu geus teu nangtung nepi ka kanyataan.

Hartina runtuhna gunung dina impian kudu disaruakeun jeung runtuhna katangtuan, runtuhna struktur psikis dasar, dina momen dramatis atanapi cathartic anu ngagoncangkeun solidity tina diri primér.

14. Ngimpi gunung nu datang ka anjeun

hiji ngarasa tertindas sarta dihalangan, hiji sieun pangaruh hiji jalma atawa masalah. Pikirkeun babasan " Gunung tumbang ku kuring " nu nuduhkeun beurat pinuh ku kaayaan nu ngabeuratkeun.

15. Ngimpi luncat ti gunung   Ngimpi luncat ti gunung

gambar anu sering dihubungkeun sareng impian anu jelas atanapi ngalayang dina impian nunjukkeun perobahan ideu anu ngadadak, penolakan anu ngadadak sareng teu kapikiran tina sababaraha proyék anu waktos sareng tanaga parantos diséépkeun, atanapi sikep kana résiko sareng kateupastian. .

Ngagambarkeun gambar arcanum tina tarot "anu gélo" simbol gantung dina kakosongan, résiko sareng kawani, kateupastian tapi ogé kapercayaan ka hareup.

Gambar ieu ngagambarkeun klasik " kabisat kana kekosongan" nu bisa disambungkeun kana sababaraha pilihan pikeun ngalakonan, kana hubungan picilakaeun, jeung pakasaban anyar.

16 Ngalamun hiji pindah gunung

ngarujuk kana babasan " Lamun Mohammed henteu indit

Tempo_ogé: Duit dina impian Naon hartosna impian ngeunaan artos

Arthur Williams

Jeremy Cruz mangrupa panulis ngalaman, analis ngimpi, sarta timer memproklamirkan ngimpi enthusiast. Kalayan gairah anu jero pikeun ngajalajah dunya impian anu misterius, Jeremy parantos ngadedikasikeun karirna pikeun ngabongkar hartos anu rumit sareng simbolisme anu disumputkeun dina pikiran urang sare. Dilahirkeun sareng digedékeun di kota alit, anjeunna ngembangkeun karesep awal sareng alam impian anu anéh sareng misterius, anu pamustunganana nyababkeun anjeunna ngudag gelar Sarjana Psikologi kalayan spesialisasi dina Analisis Impian.Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagali kana rupa-rupa téori sareng interpretasi impian, ngulik karya-karya psikolog anu kasohor sapertos Sigmund Freud sareng Carl Jung. Ngagabungkeun pangaweruh na dina psikologi jeung rasa panasaran leuleuy, anjeunna narékahan pikeun sasak gap antara elmu jeung spiritualitas, pamahaman impian salaku alat kuat pikeun manggihan diri jeung tumuwuhna pribadi.Blog Jeremy, Interprétasi sareng Harti Impian, dikurasi dina nami samaran Arthur Williams, mangrupikeun cara pikeun ngabagi kaahlian sareng wawasanna ka pamiarsa anu langkung lega. Ngaliwatan tulisan anu didamel sacara cermat, anjeunna nyayogikeun pamaca kalayan analisa komprehensif sareng katerangan ngeunaan simbol impian sareng archetypes anu béda-béda, tujuanana pikeun ngajelaskeun pesen subconscious anu disampaikeun ku impian urang.Ngaku yén impian tiasa janten gerbang pikeun ngartos kasieun, kahayang, sareng émosi anu teu kaungkab, Jeremy nyorongpamiarsa na nangkeup dunya euyeub tina ngalamun na ngajajah psyche sorangan ngaliwatan interpretasi ngimpi. Ku nawiskeun tip sareng téknik praktis, anjeunna nungtun jalma-jalma ngeunaan cara ngajaga jurnal impian, ningkatkeun panginget impian, sareng ngabongkar pesen anu disumputkeun di tukangeun perjalanan wengi-wengi.Jeremy Cruz, atawa rada, Arthur Williams, narékahan sangkan analisis ngimpi diaksés ka sadaya, emphasizing kakuatan transformative nu perenahna dina impian urang. Naha anjeun milarian pituduh, inspirasi, atanapi ngan saukur sakedapan kana alam enigmatic tina alam bawah sadar, tulisan Jeremy anu ngadorong pamikiran dina blog na pasti bakal ngantepkeun anjeun ngartos anu langkung jero ngeunaan impian anjeun sareng diri anjeun.