Ngimpi panjara Harti panjara jeung jail dina impian

 Ngimpi panjara Harti panjara jeung jail dina impian

Arthur Williams

Naon hartina ngimpi panjara? Jalma anu ngalaman anguish tina gambar ngimpi punitive ieu mindeng nanya patarosan ieu, mindeng numbu ka represi internal atawa rasa kasalahan teu acan elaborated pikeun kasalahan hiji urang. Tapi ngalamun di panjara ogé mangrupa métafora pikeun kurangna kabebasan ngalaman atawa pikeun beungkeutan nu neken kawas palang nyata jeung ranté.

ngalamun panjara

Ngimpi panjara dihubungkeun sareng watesan sareng kakurangan anu dialaman dina sababaraha kontéks realitas atanapi ku tawanan émosional, ka teu mampuh kaluar tina kaayaan frustasi jeung nyeri nu ngarasa diblokir, korban batur atawa sorangan.

Saleresna, panjara dina impian mindeng dipatalikeun jeung rasa kasalahan, kasalahan dijieun, leutik atawa meanness hébat nu judged teu bisa ditolerir tur pantes hukuman ku sensor internal tur ku kritik batin sorangan.

Lamun baheula ngimpi panjara ngumumkeun sorrows sarta panyakit, sarta éta simbol nasib goréng sacara umum, dina kiwari pakait jeung kahariwang jeung kasusah obyektif.

Simbol-simbol nu disambungkeun jeung nu meta salaku corollary kana gambar panjara nyaéta panto (nu nutup atawa muka kana kabebasan), konci, konci na jailer (instrumén nu aranjeunna ngidinan punitive, expiatory na cathartic fungsi ku misahkeun tahanan ti sakuliah dunya, tapi ogésahingga leuwih bisa dikadalikeun).

Ngimpi panjara Freud jeung Jung

Panjara dina impian pikeun Freud mangrupakeun rohangan pingsan dimana naluri jeung pikiran paling rusiah sarta reprehensible dikurung, spasi dikawasa. ti Super-ego, ngagambarkeun simbolis tina kamampuhan pikeun " ngonci" sarta ngajaga impulses id dina kontrol.

Sedengkeun keur Jung, ngimpi panjara sarua jeung panutupanana nuju di luar jeung ka batur nu bisa mawa terang hiji introversion kaleuleuwihan atawa inflasi dunya fantasi nu ngajaga pemimpi terasing tina kanyataanana, dina nurun tina " panjara batin".

Ngalamun panjara Harti

Harti panjara paling atra dina impian numbu ka deprivation kabebasan: kabebasan gerak, kabebasan pikeun jadi jeung ngalakukeun nu dipeungpeuk. Pikeun méré harti kana impian dipenjara, hal anu penting anu ngalamun naroskeun patarosan ka dirina sorangan ngeunaan naon anu anjeunna alami:

ù

  • Dina kaayaan naon kuring henteu ngarasa bébas?
  • Dina kaayaan naon kuring ngarasa "saolah-olah aya di panjara"?
  • Naha kuring ngarasa bébas pikeun nganyatakeun diri sacara lengkep?
  • Naha kuring ngalakukeun sareng hirup naon anu dipikahoyong sareng naon anu nyugemakeun. kuring?
  • Naon jalma atawa kaayaan nu kuring ngalaman jeung nu kuring ngantep sorangan dipangaruhan?

Refleksi jeung ngajawab patarosan ieu bakal ngakibatkeun ngaidentipikasi wewengkon kahirupan nu uranghiji jalma ngarasa kawates dina kabébasan sarta di mana hiji kakurangan tina kurangna ekspresi diri.

Tapi ngalamun panjara teu salawasna ngimpi nyeri jeung tormented, kadang panjara ditarima atawa malah dirasakeun salaku panyalindungan, salaku hiji pulo atawa pangungsian.

Tuluy hartina muncul numbu ka kahayang pikeun kaakraban jeung kasepian, kudu ngasingkeun diri pikeun tapa, ngurus diri atawa jauh ti jalma atawa tina tugas sapopoé, kabur tanggung jawab. atawa pikeun expiate, ku panjara ngimpi, hiji henteu mampuh Cope jeung kanyataanana.

Harti panjara dina impian disambungkeun ka:

  • isolasi
  • ditarikna,
  • introversi
  • depresi
  • rasa kasalahan
  • rasa tugas dibawa kaleuleuwihan
  • rasa tanggung jawab dibawa kaleuleuwihi
  • hukuman
  • kateuadilan
  • kalakuan antisosial
  • represi
  • sieun nyieun kasalahan
  • conditioning , pangaruh
  • kadali éksternal
  • penindasan
  • katergantungan
  • konstriksi
  • nandangan kekerasan

Ngalamun panjara 17 Gambar Impian

1. Ngimpi di panjara

ngagambarkeun kaayaan " penjara" anu kaalaman ku pemimpi di sawatara wewengkon hirupna. Éta mangrupikeun kaayaan anu matak pikasieuneun anu panginten dina tingkat kanyataan henteu acan dikenal atanapi étadialaman salaku “normal” .

Bisa jadi simbol represi anu dilaksanakeun kana paripolah anu henteu ditarima dina konteks sosial anu ngalamun.

Ieu sarua jeung rarasaan trapped (pikir ekspresi verbal "being di jail" nu expresses rarasaan ieu ).

2. Ngimpi rék ka panjara

eta bisa nunjukkeun rasa kasalahan pikeun kasalahan nu dijieun jeung impian ego urang kudu nebus, atawa pilihan pikeun ngasingkeun diri tina kanyataan, atawa, sakumaha di luhur, represi ngalawan diri nu teu luyu jeung lingkungan nu. eta hirup nu ngalamun.

Dina sababaraha impian anjeunna sinyal kanaékan tanggung jawab hiji jalma.

3. Ngimpi batur nu asup ka panjara

nyorot aspék psyche yén anu harnessed tur terasing: aranjeunna tiasa barontak, maladapted, antisosial, énergi agrésif nu nurani nyoba ngandung.

Lamun jalma anu asup ka panjara dina impian aya tur dipikawanoh, anjeunna bisa dianggap simbol sagalana. yén sénsor tina pemimpi geus dipilih salaku bahaya sarta nyimpang.

4. Ngimpi nganjang ka batur di panjara

mangrupa gambar simbolis positif nu nembongkeun babandingan jeung bagian diri “ tahanan " (tina aturan, konvénsi, kabiasaan, parasaan), hiji gambar nu mindeng preludes kasadaran ngeunaan naon nu dianggap salakungawatesan.

5. Ngimpi kaluar ti panjara   Ngimpi kabur ti panjara

mangrupikeun kiasan pikeun ngungkulan inhibisi atanapi rasa penindasan sareng kontrol anu kaalaman di sababaraha wewengkon realitas. Ieu gambaran numbu ka kabutuhan karapihan anu ogé bisa disambungkeun kana tungtung momen ngagalura jeung hésé.

6. Ngimpi bar panjara

mangrupakeun simbol nu jelas tina panjara jeung tina impossibility kabur eta. Nu ngalamun kudu nanya ka dirina naon (simbolis) palang nu teu ngidinan manéhna hirup kalawan bébas atawa pikeun ngawujudkeun kahayang bagian tina dirina nu hayang hal béda.

Bar nu bisa nunjukkeun rasa kaleuleuwihan. tanggung jawab anu ngajaga anjeunna anchored ka kulawarga jeung hubungan, atawa rasa kawajiban anu ngabalukarkeun anjeunna ngalakukeun pakasaban anjeunna teu resep, tapi ogé bagian conformist tur rutin dirina nu teu ngidinan anjeunna ". kabur" tina kaayaanana.

7. Ngimpi panjara rumaja

ngalambangkeun tempat psikis dimana aspék-aspék anu paling barontak sareng nonconformist dijaga (dikurung), atanapi aspék numbu ka Puer, vitalitasna, jeung kahayang pikeun novelty jeung distorsi tina norma kaala.

Dina hiji tingkat obyektif, bisa nyorot kaayaan kulawarga pisan kaku nu rumaja atawa malah barudak ngora henteu.beunang nganyatakeun diri jeung boga pangalaman.

8. Ngimpi batur di panjara   Ngimpi nu dipikanyaah di panjara

hartina nungkulan rasa panjara, sesak atawa ngasingkeun bagian tina diri. (lamun jalma katempo di panjara impian teu kanyahoan) atawa ku malaise mungkin, rasa penindasan jeung depresi nu indra pingsan dina dipikacinta digambarkeun.

Sedengkeun pikeun sakabéh gambar nu nuturkeun, numbu ka hubungan kulawarga, éta bakal diperlukeun pikeun nalungtik hubungan nyata jeung jalma ieu sarta ogé kontrol jeung penindasan exercised ku ngalamun sorangan. Contona:

9. Ngimpi indung di panjara  Ngimpi bapa di panjara

salian ti kalemahan anu dirasakeun ku hiji jalma, ngimpi tiasa nyorotkeun rasa ngasingkeun sareng detasemen anu ngingetkeun ti inohong kolot: ngarasa aranjeunna " jauh" jeung nutup dina diri.

Dina kasus bapa di panjara, dina impian sieun kahareup ogé bisa muncul. , kurangna titik rujukan , ngarasa yén anjeun geus euweuh rojongan.

Gambar ieu bisa nyorot henteu mampuh atawa impossibility jadi indung atawa bapa, henteu mampuh pikeun nganyatakeun pelindung, asih, aspék kolot atawa kabutuhan. pikeun ngasingkeun aranjeunna tina dinamika psikis , sabab meureun aranjeunna geus jadi invasif, sabab meureun aranjeunna henteu ditarima.

10.Ngimpi lanceuk di panjara

Némbongkeun hiji aspék diri nu ngalaman panjara simbolis, tapi sakumaha mindeng eta brings terang dinamika nyata konflik, rasa ketidakadilan, dengki jeung kahayang pikeun ngahukum lanceukna ( atawa adina).

11. Ngimpi salaki di panjara  Ngimpi kabogoh di panjara

ngagambarkeun rasa sieun yen kaamanan peran pamajikan atawa salaki (atawa kabogoh) bakal kurang. , Leungitna status hiji urang nu asalna éra jeung dishonor, tapi ogé kurangna kapercayaan dina pasangan. Intuit kasalahanana.

12. Ngimpi budak lalaki di panjara     Ngimpi boga anak lalaki di panjara

bisa jadi gambaran nu ngedalkeun sagala kasieun urang salaku kolot, sieun nu jadi anak. bunuh irreparable jeung dihukum ku grup sosial atawa nyorot kaayaan ngarareunah tur kurangna panyalindungan nu anak manggihan dirina, wates di mana manéhna pindah.

Dina sababaraha impian nunjukkeun tata jeung aspék kréatif. sorangan anu dipenjara jeung ditindes ku nurani atawa ku bagian sawawa tur normatif.

13. Ngimpi babaturan di panjara

bisa nunjukkeun kaayaan susah sobat atawa jadi lambang kualitas. yén pemimpi ngakuan di antarana, kualitas anu panginten anjeunna peryogikeun, tapi anu henteu ngagaduhan rohangan " kabébasan" pikeun nganyatakeun diri dina dinamika psikis na.

14.Ngimpi jalma maot di panjara

sapertos di luhur, tiasa nunjukkeun kabutuhan pikeun marios hubungan sareng jalma almarhum tina impian anu tiasa nyababkeun kualitas anu ngalamun nyalira atanapi aspék jaman baheula.

Kanyataan yén almarhum aya di panjara tiasa ngaluarkeun rasa sieun yén anjeunna henteu tengtrem, yén anjeunna henteu tenang atanapi rasa dosa kusabab hilap atanapi henteu ngalaksanakeun sapuan ritual sareng ngurus kuburan.

15 Ngimpi penjaga penjara    Ngimpi penjaga penjara

ngagambarkeun bagian tina diri sorangan anu tanggung jawab pikeun nindes, ngadalikeun, ngahukum. Nu ngalamun bisa jadi jailer sorangan atawa jalma séjén.

Tempo_ogé: Ngimpi hawu Ngimpi hawu Harti hawu dina impian

Jailer dina impian bisa ngagambarkeun jalma deukeut opressive nu bener ngawatesan kabebasan tina ngalamun.

16. Ngimpi keur dipanjara kalawan ranté dina sukuna (atawa leungeun)

amplifies rasa panjara jeung kontrol, nu ngalamun ogé diwatesan dina kabebasan na oge teu bisa gerak jeung "do" , nu nu sarua jeung blok nyata nu meureun hirup dina kanyataanana.

17. Ngimpi tahanan di pagawean paksa

alludes kana kakuatan éksternal (atawa tanggung jawab) nu maksakeun ngalamun kana kaayaan. tina heaviness atanapi komitmen exaggerated.

Tempo_ogé: Ngimpi angka TILU Harti angka tilu dina impian

Marzia Mazzavillani Hak Cipta © Reproduksi téks dilarang

Naha anjeun gaduh impian anu ngajantenkeun anjeunpanasaran tur hoyong terang naha éta mawa pesen pikeun anjeun?

  • Kuring tiasa nawiskeun anjeun pangalaman, kaseriusan sareng hormat anu pantes pikeun impian anjeun.
  • Baca kumaha nyuhunkeun konsultasi pribadi kuring
  • Ngalanggan gratis ka nu NEWSLETTER of the Guide 1500 jalma sejen geus ngalakukeun kitu SUBSCRIBE AYEUNA

Sateuacan anjeun ninggalkeun kami

Dear ngalamun, naha anjeun ngimpi keur di panjara? Kuring terang yén éta mangrupikeun impian anu hariwang sareng pikasieuneun, tapi kuring ngarepkeun tulisan éta masihan anjeun inpormasi anu anjeun peryogikeun pikeun ngartos hartosna.

Émut yén anjeun tiasa nyerat impian (pondok) anjeun dina koméntar dina artikel sareng abdi bakal ngawaler anjeun.

Atawa anjeun tiasa nyerat ka abdi upami anjeun hoyong diajar langkung seueur kalayan konsultasi pribadi.

Hatur nuhun upami anjeun ngabantosan abdi nyebarkeun padamelan ayeuna

Bagikeun ARTIKEL sareng LIKE

Arthur Williams

Jeremy Cruz mangrupa panulis ngalaman, analis ngimpi, sarta timer memproklamirkan ngimpi enthusiast. Kalayan gairah anu jero pikeun ngajalajah dunya impian anu misterius, Jeremy parantos ngadedikasikeun karirna pikeun ngabongkar hartos anu rumit sareng simbolisme anu disumputkeun dina pikiran urang sare. Dilahirkeun sareng digedékeun di kota alit, anjeunna ngembangkeun karesep awal sareng alam impian anu anéh sareng misterius, anu pamustunganana nyababkeun anjeunna ngudag gelar Sarjana Psikologi kalayan spesialisasi dina Analisis Impian.Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagali kana rupa-rupa téori sareng interpretasi impian, ngulik karya-karya psikolog anu kasohor sapertos Sigmund Freud sareng Carl Jung. Ngagabungkeun pangaweruh na dina psikologi jeung rasa panasaran leuleuy, anjeunna narékahan pikeun sasak gap antara elmu jeung spiritualitas, pamahaman impian salaku alat kuat pikeun manggihan diri jeung tumuwuhna pribadi.Blog Jeremy, Interprétasi sareng Harti Impian, dikurasi dina nami samaran Arthur Williams, mangrupikeun cara pikeun ngabagi kaahlian sareng wawasanna ka pamiarsa anu langkung lega. Ngaliwatan tulisan anu didamel sacara cermat, anjeunna nyayogikeun pamaca kalayan analisa komprehensif sareng katerangan ngeunaan simbol impian sareng archetypes anu béda-béda, tujuanana pikeun ngajelaskeun pesen subconscious anu disampaikeun ku impian urang.Ngaku yén impian tiasa janten gerbang pikeun ngartos kasieun, kahayang, sareng émosi anu teu kaungkab, Jeremy nyorongpamiarsa na nangkeup dunya euyeub tina ngalamun na ngajajah psyche sorangan ngaliwatan interpretasi ngimpi. Ku nawiskeun tip sareng téknik praktis, anjeunna nungtun jalma-jalma ngeunaan cara ngajaga jurnal impian, ningkatkeun panginget impian, sareng ngabongkar pesen anu disumputkeun di tukangeun perjalanan wengi-wengi.Jeremy Cruz, atawa rada, Arthur Williams, narékahan sangkan analisis ngimpi diaksés ka sadaya, emphasizing kakuatan transformative nu perenahna dina impian urang. Naha anjeun milarian pituduh, inspirasi, atanapi ngan saukur sakedapan kana alam enigmatic tina alam bawah sadar, tulisan Jeremy anu ngadorong pamikiran dina blog na pasti bakal ngantepkeun anjeun ngartos anu langkung jero ngeunaan impian anjeun sareng diri anjeun.