Ngimpi ngalayang Simbolisme jeung harti ngalayang dina impian

 Ngimpi ngalayang Simbolisme jeung harti ngalayang dina impian

Arthur Williams

Naon hartina ngimpi ngapung? Kunaon gambar sapertos impian ieu umumna dina impian manusa sareng naha éta tiasa diganjar? Ngalayang dina impian sering pisan dina sagala umur, dina sagala waktos sareng budaya, tapi upami kontéks sareng émosi béda pisan, hartos anu bakal dikaitkeun kana impian ieu ogé bakal béda pisan. Dina artikel urang ngajajah kemungkinan simbolis béda jeung gambar paling umum jeung nu ngimpi ngalayang lumangsung.

ngalayang dina impian

Ngimpi ngalayang ngabogaan kualitas archetypal numbu ka kahayang, bawaan dina manusa, pikeun nungkulan dirina jeung wates hiji. pikeun nuturkeun hawa nafsu sareng ideu.

Pikirkeun mitos ngeunaan Icarus sareng jangjang lilinna anu dilebur ku panonpoé, simbol kawani sareng impulsiveness, tapi ogé tina imprudence, tantangan sareng sombong.

Ngimpi ngapung , salian ti umumna umum, gaduh hak prerogatif pikeun dikaitkeun sareng sensasi anu pikaresepeun.

Impian anu ngajantenkeun jalma ngarasa mampuh sareng kuat. , numbu ka parasaan kabebasan jeung exaltation, ngimpi nu ngeusi ngalamun jeung kabagjaan tur nyimpen anjeunna di kabaran ku naon anjeunna incredibly manages "ngalakukeun" .

Tapi sensasi kakuatan, teu percaya jeung senang tina impian ieu mindeng sublimation tina realitas ngalaman ku ngalamun jeung ngimbangan, kalawan sensations euphoric, hirupna.ngagunakeun kakuatan pribadi sareng ngarobih realitas numutkeun kahoyongna.

Ieu ogé gambaran lucid dream anu khas dimana pemimpi nguji dirina ku mutuskeun ngapung pikeun nunjukkeun yén anjeunna sanggup pilot impian sorangan.

5. Ngimpi sieun ngapung     Ngimpi ngapung jeung vertigo

ngagambarkeun rasa sieun nu sabenerna: sieun robah, sieun teu nepi ka kaayaan, sieun dewasa, sieun kamerdikaan. Bisa jadi impian nu patali jeung immaturity jeung asupna kana fase anyar kahirupan (misalna tungtung rumaja, awal nonoman).

Nalika ngalayang jeung vertigo dina impian ogé bisa nunjukkeun kahariwang jeung marabahaya atawa pakait. kalawan masalah fisik tatu ceuli batin, masalah pencernaan, seueul, jsb).

6. Ngalamun ngalayang jeung nyelam

lamun gerakan ieu hayang jeung dikawasa ku nu ngalamun bisa jadi. dihubungkeun jeung kabutuhan pikeun tujuan tujuan sanggeus reflecting, tapi lamun, sabalikna, nosedive nyaeta ragrag musibah, ngimpi bisa nunjukkeun dampak dadakan tina realitas sanggeus moments of reverie,

Gambar ieu bisa mibanda ogé mangrupa nilai seksual dina impian lalaki nunjukkeun detumescence nu nuturkeun orgasme.

7. Ngimpi ngapung kalawan jangjang

nuduhkeun sumberdaya jeung parabot nuNu ngalamun boga, pangabisana, kecerdasan sarta penguasaan kaayaan, nembongkeun kamungkinan ngakses tingkat "luhur " mahluk, kamungkinan rising saluareun realm zat.

8. Ngimpi ngapung jeung murag   Ngimpi ngapung jeung ragrag ka laut

ngagambarkeun tungtung dadakan tina ilusi jeung impian hiji, tapi leuwih mindeng ieu disambungkeun jeung ngalamun urang kurangna realisme, contona inflasi ego nu ngajadikeun manéhna ngarasa leuwih unggul ti batur, nepi ka proyék disproportionate nu teu dirojong ku kualitas nyata. Kituna pingsan ngadegkeun deui proporsi ngadadak recalling kanyataanana.

Ngalayang jeung ragrag dina impian bisa pakait jeung fase terminal orgasme.

Ngalayang jeung ragrag kana laut dina impian bisa nunjukkeun hiji dadakan. nutup dina diri sanggeus momen euforia jeung extroversion atawa ragrag mangsa ka parasaan jeung sagala émosi pakait jeung ragrag asih.

9. Ngimpi ragrag ka luar angkasa jeung ngalayang

sabalikna di luhur, dina ngimpi ieu ngalamun ngabalikeun ragrag ku mimiti ngapung, ieu ngandung harti yén manéhna ngabogaan daya jeung kamampuhan anu bisa ngalawan jeung ngajawab kasusah na.

Impian anu sarua bisa nunjukkeun pamakéan lamunan pikeun membela dirina. ngalawan rarasaan kasusah, kahariwang, depresi.

10. Ngimpi TEU bisa ngapung.

dihubungkeun jeung kagagalan di sawatara wewengkon (kulawarga, profésional, seksual), éta bisa ngagambarkeun usaha frustasi si pemimpi nyaéta, henteu mampuh pikeun meunangkeun naon anu dipikahayang ku kakuatan sorangan, kabutuhan pikeun ngabebaskeun diri tina kecanduan (aféktif atawa ékonomi).

11. Ngimpi ngalayang ka imah

ngagambarkeun kabutuhan pikeun ningali kaayaan kulawarga kalawan detachment gede, pikeun evaluate kalawan kecerdasan sarta lucidity naon anu lumangsung atawa bisa nunjukkeun hiji urang kurang tanggung jawab, kacenderungan teu nyanghareupan masalah kulawarga atawa, deui, lamunan lengkep unrealistic ngeunaan diri sorangan.

12. Ngalamun ngapung jeung balon   Ngimpi ngapung napel balon

aranjeunna ngimpi patali jeung lamunan, nepi ka kabawa ku eta tanpa pernah ngeunteung.

Ajén nu napel dina balon dina impian ogé sarua jeung nuturkeun hiji gagasan, kabawa ku sumanget  atawa keur kaasih.

13. Ngimpi ngapung dina sapu

Némbongkeun usaha anu teu konvensional pikeun masihan arah kana kahayangna, hartosna ngajajah unggal kamungkinan sareng milarian alat anyar (alternatif, sumber internal sareng éksternal) pikeun kéngingkeun naon anu dicita-citakeun. .

14. Ngimpi ngapung ku pesawat

ngagambarkeun kabutuhan kabébasan sareng parobahan: ngalegaan wates sareng watesna, ngamangpaatkeun kasempetan pikeunparobahan anu timbul.

15. Ngimpi ngapung dina helikopter

nuduhkeun kudu gancang leupas tina kanyataan anu beurat, masalah atawa pikaboseneun, kudu ngabebaskeun diri tina kabiasaan jeung kabosenan.

16. Ngimpi ngapung dina balon hawa panas

ngabales kahayang pikeun ngaronjatkeun kaayaan hiji lalaunan tapi terus-terusan sarta ku evaluate sagala kamungkinan. Ieu sarua jeung nurun tina tata kahareup jeung tujuan jangka panjang, hal anu katempo dina pikiran malah saméméh bisa ditarjamahkeun jadi kanyataan.

Dina sababaraha impian, sabalikna, éta nunjukkeun ngagunakeun lamunan pikeun ngajauhan pasea sapopoé .

17. Ngimpi ngapung di antariksa     Ngimpi hiber antariksa

nyaéta impian langka anu bisa ngagambarkeun duanana rasa " cabut" Sareng teu gaduh titik rujukan anu tiasa ditampi dina kanyataanana, tibatan gambaran anu ngagedekeun sareng teu realistis ngeunaan diri sareng kamungkinan, tebih tina kamungkinan naon waé.

Éta tiasa janten gambar perjalanan astral.

Marzia Mazzavillani Hak Cipta © Teks bisa jadi teu diproduksi deui

  • Upami anjeun hoyong nasihat pribadi abdi, akses Rubrica dei Sogni
  • Ngalanggan gratis ka NEWSLETTER of the Guide 1400 jalma sejen geus ngalakukeun kitu SUBSCRIBE AYEUNA

Sateuacan ninggalkeun kami

Dear reader, naha anjeun ogé ngimpingapung? Kuring nyangka kitu, sabab éta impian anu umum pisan. Ku kituna kuring miharep yén artikel ieu geus mangpaat pikeun anjeun, tapi lamun teu manggihan "Anjeun " diantara gambar ngimpi ieu, inget yen Anjeun bisa nulis ngimpi anjeun dina komentar jeung kuring bakal ngajawab anjeun.

Tapi ayeuna kuring nyuhunkeun anjeun ngadamel gerakan leutik pikeun ngabales komitmen kuring:

Bagikeun ARTIKEL sareng nempatkeun LIKE anjeun

prosaic jeung banal atawa renouncing, depresi sarta indecisive karakter.

Ngimpi ngalayang lajeng jadi jenis outlet nokturnal pikeun bagian tina kapribadian anu geus disowned: bagian intrepid jeung wani, anu milari alternatif visi realitas, harmoni sarta spiritualitas anu henteu dialaman dina kahirupan sapopoe.

Ngimpi ngapung Lambang hiber

Ngimpi ngapung mangrupikeun anu pangkolotna sareng Gambar impian anu paling akar sareng dihubungkeun sareng simbolisme hawa sareng langit , ka alam pamikiran, implengan, spiritualitas (bisa kajadian yén milarian spiritual sareng latihan semedi nyababkeun impian, visi atanapi dinten- impian jeung gambar hiber).

Tapi ogé pakait jeung simbolisme naek, turun jeung ragrag, kalawan sagala implikasi psikologis jeung émosi yén kaayaan ieu nunjukkeun.

Emosi pikaresepeun nu bisa eusian hate jeung pikiran ku kabagjaan jeung kabebasan atawa nu ngabalukarkeun kahariwang, sieun teu bisa terus ngalayang (sieun teu cukup alus), sieun ragrag jeung teu nyaho kumaha carana nyanghareupan kaayaan (sieun leungit naon geus jadi). kahontal: kaistimewaan, status, tujuan).

Ngimpi ngalayang dina hiber mindeng dibarengan ku realisme sengit, atawa robah jadi impian lucid nu ngalamun boga kasadaran ngimpi jeunganjeunna nguji kajelasan ieu (kakuatan anjeunna) ku nyobian ngapung, atanapi ku kabur ti musuh sareng karakter pikasieuneun.

Dina kasus ieu, ngalayang dina impian dikonpigurasikeun salaku métafora pikeun kakuatan anu sami anu dipilarian ku pemimpi. (sareng henteu hirup) dina kanyataanana atanapi salaku impian kompensasi, sareng gaduh tujuan pikeun ngimbangan sareng nyorot kateusugemaan sareng kakurangan diurnal.

Ngimpi ngalayang pikeun Freud

Aspek kompensasi tina ngalamun. ngalayang ogé ogé digambarkeun ku pamikiran Freud, anu nganggap gambar ieu ekspresi kahayang, lolobana fisik, teu puas kanyataanana. Kieu nu ditulisna dina hal ieu:

“Ngimpi ngapung atawa ngalayang, lolobana dibarengan ku kasenangan, merlukeun tafsiran anu rupa-rupa, hususna dina sababaraha urang, has di batur.

Salah sahiji pasién kuring sering pisan ngimpi ngaliwat di jalan ditunda dina jangkungna anu tangtu, tanpa noél kana taneuh. Anjeunna pondok pisan dina stature sareng sieun aya kontaminasi anu diturunkeun tina hubungan sareng jalma. Impianna pikeun ngaluncurkeun dua kahayangna, sabab éta ngangkat sukuna tina taneuh sareng nyababkeun sirahna naék ka daérah anu langkung luhur.

Dina ngimpi awéwé séjén, ngimpi ngapung miboga harti nostalgia: "Mun kuring éta manuk saeutik"; bari batur transmuted salilapeuting dina malaikat, sabab maranéhanana henteu disebut éta beurang.

Hubungan anu raket antara tindakan ngapung jeung gambar manuk ngajadikeun kaharti yén impian ngapung lolobana miboga harti kasar dina lalaki. Urang moal reuwas ngadangu

yén salah sahiji atawa nu séjén ngalamun ieu unggal waktu reueus pisan "nyaho kumaha carana ngapung".

Dr. Paul Federn ti Wina ngungkabkeun dugaan anu ngagoda yén bagian anu hadé tina impian ngalayang ieu nyaéta impian degdegan, sabab fenomena aneh ieu, objek fantasi anu teu aya habisna pikeun lalaki, henteu sigana sapertos kitu. a gantung tina hukum gravitasi (tingali dina hal ieu phalluses jangjang ti baheula).

Bisa dicatet yén sanajan Mourly Vold, hiji ékspérimén ngimpi sober, bener-bener nolak interpretasi naon waé, ngabéla interpretasi érotis tina impian hiber (sareng gantung). Numutkeun anjeunna, érotisme mangrupikeun "alesan anu paling penting pikeun impian ngalayang" sareng dirujuk ka rasa geter anu kuat dina awak anu ngiringan impian ieu, ogé hubunganana sering sareng ereksi atanapi polusi. ."

(S.Freud Interprétasi impian Ed. Gulliver Cap 6 p. 344)

Tempo_ogé: Kabinet dina impian. Ngimpi keur di kamar mandi

Ngimpi ngalayang keur Jung

Pikeun Jung, ngimpi ngapung aya hubunganana sareng kabutuhan bawaan manusa pikeun ngalangkungan wates fisikna,psikis atanapi spiritual, kabutuhan pikeun ngalangkungan naon anu kanyataanna nyaéta panjara sareng rem pikeun maju dina jalur individuasi.

Ngalamun ngalayang sahingga ngagambarkeun gerakan archetypal anu nyalira konsentrasi sadaya aspirasi manusa. nuju évolusi.

Tapi pingsan kudu ngaleuwihan wates hiji ogé bisa mawa terang kahayang pikeun jadi punjul ti batur, jadi " hadé" atawa nyoba muncul dina sagala biaya. jeung, nalika kanyataanana ngalamun urang frustrating jeung teu nyugemakeun dmana ieu leuwih berharga, ngimpi nyiptakeun métafora hiber nu nyadar kahayang ngalamun urang tetep dina " posisi luhur " dibandingkeun jeung batur. .

Ngimpi ngalayang Harti

Harti soaring dina impian disambungkeun ka parasaan kakuatan disababkeun ku kamampuhan pikeun ngapung jeung ka émosi teu percaya sajauh hiji ngalaman, sensasi. nu sajajar jeung kahayang pikeun ékspérimén, ngarasakeun kamungkinan unik sarta kahayang nu geus salawasna hadir dina pikiran manusa.

Tapi individu pingsan bisa nyieun gambar ieu pikeun pisan béda. Ku sabab éta bakal penting pikeun henteu ngageneralisasikeun, tapi pikeun ngévaluasi tindakan ngalayang dina impian anu aya hubunganana sareng kaayaan anu ngalaman pemimpi sareng émosi kabagjaan atanapi ngarareunah anu impian éta.éta ngabalukarkeun.

Ngimpi ngapung ngagambarkeun:

Kabutuhan kabur

Ngimpi ngapung bisa disambungkeun kana kudu kabur tina beurat kahirupan sapopoe, tina tanggung jawab jeung masalah nu ditanggung.

Ngalayang dina impian sahingga boga tujuan pikeun ngimbangan kalawan sensasi heady na sagala heaviness kanyataanana, tapi ogé nempatkeun highlights Ayana masalah anu dijauhkeun ku pemimpi, anu sieun disanghareupan, impian teras nunjukkeun kacenderungan ieu pikeun "ngapung jauh " tina kaayaan anu teu pikaresepeun.

1> Kacenderungan ieu. mun lamunan

Tapi gambar nu sarua ngalayang dina impian bisa nyorot kacenderungan pemimpi pikeun "flutter " sanajan dina hirupna, nyaeta, teu ngurus naon éta. nepi ka manéhna hayang tetep dina dunya implengan.

Kaayaan anu pohara umum di kalangan barudak jeung rumaja, utamana di ahir SMA nalika kudu nyanghareupan dunya luar imah pikeun kahiji kalina. pilihan kahiji gawé atawa sakola, tanggung jawab kahiji. Sapertos dina impian anu didamel ku budak rumaja:

Kuring ngimpi ngapung siga manuk, sakapeung kalah turun, naon maksudna? Meureun anjeun boga kahayang kuat kabur ti kahirupan sapopoe? Hayang leupas tina masalah, jadi hampang ngapung? Kuring panginten ieu salakuinterpretasi, naon anu anjeun nyarios? (A.- Ariccia)

Nu ngalamun geus ngeunteung kana impianna jeung geus nebak hartina: neangan pangungsian di dunya lamunan, kacenderungan teu " tetep sukuna dina taneuh" . Impian anu nyorot kabutuhan diajar pikeun nyanghareupan kanyataan anu langkung saé.

Kabutuhan spiritualitas

Ngimpi ngalayang dihubungkeun sareng naék saluhureun kanyataan sapopoé, di luhur dunya. anu dipikawanoh, tapi mindeng ngagambarkeun kabutuhan pikeun néangan sudut pandang béda, alternatif jeung unggul, detachment tina hal material anu bisa narjamahkeun kana pilarian spiritual, latihan meditasi, visi jeung visualizations.

Seksualitas lalaki

Salaku negeskeun Freud, boh kurangna éksprési seksualitas hiji jalma boh kalakuan seksual nu sabenerna (ngalayang manuk), bisa dipatalikeun jeung aksi ngalayang dina impian nu sahingga jadi jalan pikeun mawa. masalah pikeun terang, sinyal dissatisfaction atanapi nengtremkeun ati nu ngalamun ngeunaan na "kamampuhan ngapung" (metafora cacakan jeung polah seksual).

Mindeng lalaki atawa lalaki impotent jeung masalah cacakan ngimbangan kurangna outlet seksual kalawan kamampuhan pikeun ngapung dina impian nu bisa dibarengan ku pelesir sengit sarta émisi nokturnal.

Di handap ieu kasimpulan harti leuwihumum:

  • lightness
  • bagja kabagjaan
  • euforia
  • sukses
  • kabebasan
  • ngajauhan
  • kompensasi
  • impian lucid, perjalanan astral
  • teu tanggung jawab
  • teu dewasa
  • lamunan lamunan
  • rasa kaunggulan
  • kecerdasan lucidity
  • visi alternatif
  • idealisme
  • detasemen tina kanyataan
  • spiritualitas
  • seksualitas
  • ngadegkeun
  • kakurangan inhibisi

Ngimpi ngalayang Gambar Ngimpi

1. Ngalamun ngalayang luhur

gambar ieu bisa boga dulur hartos anu didaptarkeun di luhur sareng kedah dianalisis kalayan émut émosi anu dirasakeun ku ngalamun tapi, sacara umum, éta dikaitkeun sareng kabutuhan " ngapung luhur" métafora ambisi, kahayang sareng tujuan anu bakal dihontal.

Bisa jadi dorongan atawa sinyal kaleuleuwihan imprudence, nungtut teuing ka diri sorangan atawa boga cita-cita teuing ambisius.

Ieu impian ogé numbu ka kabutuhan kabébasan jeung visi spiritual hirup. .

Tempo_ogé: Ngimpi Easter Ngimpi Easter Endog Simbolisme

2. Ngimpi ngapung sareng ningali bentang di handap

nunjukkeun naon anu lumangsung dina kahirupan sareng kabutuhan pikeun "ningali hal-hal ti luhur", nyaéta , pikeun ngalaksanakeun rupa-rupa detachment émosional tina kaayaan anu ngabantosan pemimpi pikeun nyanghareupanana langkung saé.

Nunjukkeun rasionalitas sareng intelegensi atanapi kabutuhan pikeun ngarencanakeun.mangsa nu bakal datang merhatikeun sagala kamungkinan kiwari.

Lamun bentang di mana hiji ngapung teu kanyahoan, ngimpi bisa alluding duanana kanyahoan tina mangsa nu bakal datang jeung kaayaan can écés anu kudu nyanghareupan kalawan lucidity gede.

3. Ngimpi ngapung jeung manuk   Ngimpi ngapung digantelkeun ka manuk

ngagambarkeun kacenderungan kabawa pikiran, kabur tina kanyataan, nyangkut kana gagasan, lamunan jeung lucubrations mental. . Tapi ngalayang jeung manuk dina impian ogé bisa nunjukkeun resolusi masalah jeung rojongan pikeun pemimpi

Contona, ngimpi jadi manuk ngalayang hartina mibanda kualitas simbolis manuk (elang nunjukkeun kecerdasan, lucidity). , spiritualitas, kabébasan manuk camar jeung adaptasi, japati serenity, gentleness, karapihan, jsb) kualitas nu nunjukkeun arah simbolis tepat, nu nembongkeun pilarian pikeun solusi, tapi ogé kudu manggihan dimensi luhur jeung leuwih dina garis kalawan naon. nu ngalamun hayang.

4. Ngimpi ngapung     Ngimpi lumpat jeung ngapung

mangrupa gambaran has tina parobahan jeung kamerdikaan (malah disebutna "angkat off" putra anu indit cicing jauh ti imah atawa jalma anu manggihan jalan na).

Ieu ngimpi positif anu nunjukkeun kamampuh pemimpi pikeun

Arthur Williams

Jeremy Cruz mangrupa panulis ngalaman, analis ngimpi, sarta timer memproklamirkan ngimpi enthusiast. Kalayan gairah anu jero pikeun ngajalajah dunya impian anu misterius, Jeremy parantos ngadedikasikeun karirna pikeun ngabongkar hartos anu rumit sareng simbolisme anu disumputkeun dina pikiran urang sare. Dilahirkeun sareng digedékeun di kota alit, anjeunna ngembangkeun karesep awal sareng alam impian anu anéh sareng misterius, anu pamustunganana nyababkeun anjeunna ngudag gelar Sarjana Psikologi kalayan spesialisasi dina Analisis Impian.Sapanjang perjalanan akademikna, Jeremy ngagali kana rupa-rupa téori sareng interpretasi impian, ngulik karya-karya psikolog anu kasohor sapertos Sigmund Freud sareng Carl Jung. Ngagabungkeun pangaweruh na dina psikologi jeung rasa panasaran leuleuy, anjeunna narékahan pikeun sasak gap antara elmu jeung spiritualitas, pamahaman impian salaku alat kuat pikeun manggihan diri jeung tumuwuhna pribadi.Blog Jeremy, Interprétasi sareng Harti Impian, dikurasi dina nami samaran Arthur Williams, mangrupikeun cara pikeun ngabagi kaahlian sareng wawasanna ka pamiarsa anu langkung lega. Ngaliwatan tulisan anu didamel sacara cermat, anjeunna nyayogikeun pamaca kalayan analisa komprehensif sareng katerangan ngeunaan simbol impian sareng archetypes anu béda-béda, tujuanana pikeun ngajelaskeun pesen subconscious anu disampaikeun ku impian urang.Ngaku yén impian tiasa janten gerbang pikeun ngartos kasieun, kahayang, sareng émosi anu teu kaungkab, Jeremy nyorongpamiarsa na nangkeup dunya euyeub tina ngalamun na ngajajah psyche sorangan ngaliwatan interpretasi ngimpi. Ku nawiskeun tip sareng téknik praktis, anjeunna nungtun jalma-jalma ngeunaan cara ngajaga jurnal impian, ningkatkeun panginget impian, sareng ngabongkar pesen anu disumputkeun di tukangeun perjalanan wengi-wengi.Jeremy Cruz, atawa rada, Arthur Williams, narékahan sangkan analisis ngimpi diaksés ka sadaya, emphasizing kakuatan transformative nu perenahna dina impian urang. Naha anjeun milarian pituduh, inspirasi, atanapi ngan saukur sakedapan kana alam enigmatic tina alam bawah sadar, tulisan Jeremy anu ngadorong pamikiran dina blog na pasti bakal ngantepkeun anjeun ngartos anu langkung jero ngeunaan impian anjeun sareng diri anjeun.